Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogy kell történetet írni a...

SlenderMan175 kérdése:

Hogy kell történetet írni a M. A. G. U. S. szerepjátékhoz?

Figyelt kérdés
Úgy értem,hogy mik a szabályok,vagy nincsenek?

2016. szept. 11. 12:04
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hogy mi a probléma. A MAGUS egy asztali szerepjáték. Van hozzá egy alapkönyv, ez tartalmazza a szabályokat (bár volt, hogy többkötetes formában is megjelent). Vannak kiegészítő könyvek is, új szabályokkal. A mesélő találja ki a történetet, olyan szabályokat vesz figyelembe, amilyenekkel rendelkezik illetve játszik a csapat. Mondjuk csak az alapkönyv.

Szóval nem tudom mit nem értesz. Magának a történet felépítésének meg ilyesmiknek nincsenek szigorú szabályai, de ahogy egy novellának/regénynek is megvannak a maga jellegzetességei így persze egy szerepjáték kalandnak is. De ezek nem kötött dolgok. A szabályok nem erre vonatkoznak, hanem pl. a varázslásra, harcra, stb-re. Bár valószínűleg az alapkönyvben vannak tanácsok a mesélőknek.

2016. szept. 11. 12:31
 2/3 anonim válasza:
89%

Arról írsz történetet, amiről csak akarsz. A történetírásnak nincsenek szabályai. A karakterek cselekedeit szabályozzák szabályok, illetve bizonyos elvek menték lehet csinálni ezt vagy azt.

A történet lehet bármi. Nekem ezer és millió ötletem van, de sosem írom le őket...

2016. szept. 11. 13:19
 3/3 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat,már értem!

Csak lenne még egy kérdésem:

Ha jól tudom ez egy kártyás játék is,és melyik kiegészítőknél lehet kapni kártya paklikat,ha vannak hozzá?

2016. szept. 11. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!