Tudtok nekem olyan konyveket mondani, amiknek allatok a foszereploi/az o szemszogukbol irtak?
Hadak útján
Egy ló történetét meséli el, ha jól tudom az ő szemszögéből nézve az első világháború idején. Érdekes lehet, készült belőle film is, tervben van hogy megnézem.
Vuk - és folytatásai -, Kele, Bogáncs... meg Fekete IStván sok regénye
Lassie
Bambi és Bambi gyermekei
Lassie hazatér
Száz meg egy kiskutya
Gesztenye, a honalapító (Watership Down)
Rőtföldi krónikák (Redwall) - angolul vagy 20 könyv jelent meg, de magyarra azt hiszem csak egyet fordítottak le
Harcosok törzse (Warrior Cats) - angolul 30+ könyv van, de magyarra csak hármat fordítottak le
Lassie kölyke
Macskák társasága
Anna Sewell: Fekete Szépség (ló)
Rudyard Kipling: Riki-Tiki-Tévi (mongúz)
A Fekete Szépség konkrétan a ló visszaemlékezései, a Riki-Tiki-Téviben a mesélő meséli a történetet, de ír a mongúz belső érzéseiről, gondolatairól.
És még egy:
Nógrádi Gábor: Segítség, ember! (ez nem regény, hanem az állatok adnak tanácsot az embereknek, hogyan is kellene bánni velük - mármint az állatokkal.)
Tűzhozó
nem olvastam, de a barátnőm szereti és asszem egy szarvas benn a főszereplő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!