Tudnátok szépirodalmi könyveket mondani, amit egy 13 éves gyerek olvashat, és érdekes?
Nekem már gyerekfejjel is tetszett a Szent Péter esernyője Mikszáth Kálmántól vagy a Pillangó Móricz Zsigmondtól, na meg a Tanár úr kérem Karinthy Frigyestől kihagyhatatlan olvasmány. :)
Pöttyös könyvek közül pedig Az utolsó padban és a Mostohatestvérek voltak a kedvenceim, bár az utóbbi kettő nem hinném, hogy szépirodalmi mű, inkább lányregények :)
Ha leakarod nyűgözni a tanárt is,akkor magyart ! :)
Pl.:
- Bitó László : Newton kutyája
- Bencsik Orsolya: Több élet
Illetve ilyesmit ajánlanék még:
- Helen Exly : Mosoly.
Az öröm szavai.
- Leila Meacham : Rózsák.
C.B. : Ház az éj peremén.
M.A.M. : Nyárutó.
pedig a csíkos és pöttyös könyvek klasszak!
utóbbiból kedvencem A titkos kert, előbbiből az éppen legutoljára olvasott Tűzpiros üveggömb.
De a Szöszi trilógia is jó.
szépirodalom... a Harry potter is az. És a Narnia krónikái is. Gyűrűk ura is mehet már 13 évesen, de vannak további klasszikusok is:
Csudálatos Mary
Óz a nagy varázsló
Alice tükörországban
Dzsungel könyve
anno 13 évesen olvastam Jane Eyre-t, illetve Berkesi és Szilvási könyveit is akkoriban kezdtem.
Én Szabó Magdát ajánlanám.
Születésnap
Álarcosbál
Tündér Lala
Sziget-kék
Stb...
Én is Szabó Magdát ajánlom, az Abigél-t elsősorban.
Lucy Maud Montgomery Anne sorozatát is ajánlom, az első rész címe: Anne otthonra talál.
Tépődések (Molnár Tóni)
Ez akkor lehet érdekes, ha szeretsz filozófiai dolgokról gondolkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!