Mit tegyek ha könyvírás közben beleunok az írásba?
Már régóta próbálkozom megírni egy könyvet, de mire a bonyodalomhoz jutok, vagy nem tettszik már a sztori vagy egyszerűen csak elmegy a kedvem,hogy folytassam a könyvet és nem tudom mit tegyek, hogy ne menjen el a kedvem mert mindíg elmegy, pedig tényleg szeretek írni.
Ha valaki esetleg tudna valami tanácsot adni, azt megköszönném!
Hagyd abba, és esetleg kezdj el valami mást.
Egyszer majd találsz olyan témát, amit végig tudsz vinni.
Tedd a fiókodba a régieket, és később, pár hónap vagy év múlva vedd elő újra őket. Talán akkor jobban megszáll az ihlet.
Az ember akkor írjon bármit is, ha van mondanivalója! Csak az írásért magáért nemigen van értelme. Esetleg írj rövidebb lélegzetű elbeszéléseket!
Azt hiszem, Benke József mondta, hogy az ember csak akkor írjon, ha egyszerűen nem bír nem írni. Ő vagy húsz évet várt, és akkor nem bírta tovább, és megírta Az arabok története című könyvet. :)
Szeretsz írni, de unod? Itt valami nem kerek.
Vagy tényleg írj röviden, hátha az a baj, hogy unalmas a sztori (vagy nem találod ki rendesen, nem dolgozod ki rendesen, emiatt mire két oldalt leírnál, már semmi affinitásod az egészhez), vagy ne írj. Ha már nem bírod tovább, majd fogsz. Talán csak a feladat riaszt vissza, hogy "én most írok egy regényt, ha a fene fenét eszik is!".
De lehet, hogy ez csak egy épp kézre eső hobbinak tűnt, ezért keress valami mást. Az új élmények amúgy sem ártanak.
(Van, akinek segít a blogolás, naplóírás, azonban ez kétes tanács, kb. fele-fele arányban segít és totálisan elvon minden kreatív írástól. Hogy te melyik kategória vagy, azt nem tudjuk.)
Pontosan azt akartam írni, amit az első kettő hozzászóló ! :D
#3 - nak is igaza van.. De van úgy, hogy elszáll az ihlet. A szexet is szereti az ember, de nem kívánja a nap 24 órájában.. ;)
Szeretek írni, nem azzal van a gond. Hanem azzal, hogy nagyon türelmetlen tipus vagyok és arra törekszem, hogy minnél hamarabb elvégezzek egy dolgot.
Lehet igazatok van és abba kéne hagyjam/ szüneteltessem a dolgot.
Köszöm mindenkinek aki tanácsot adott :)
Szerintem (ahogy valaki más is javasolta) próbálkozz meg a rövidebb elbeszélésekkel, azaz a novellákkal. Ha valaki rögtön regénnyel kezd, az egyébként is ritkán szokott jól elsülni.
Ha úgy érzed, azért hagyod abba az írást, mert már nem érdekel a saját történeted, azzal nincs semmi gond. Azt jelzi, hogy nem jó a történet, majd a következő jobb lesz. Ha a lustaság okoz gondot (azaz szeretnél írni, de nem tudsz leülni mellé), az más kérdés: ezen a rendszeresség segíthet. Próbálj meg mindig ugyanabban a napszakban, kb. ugyanannyi időre leülni írni. (Ezt a trükköt én is használom, mert hiába publikáltam viszonylag sokat szerzőként, a lustaság, netezés, Facebook még mindig komoly ellensége az írásnak. :)
Gyerekkoromban én is így voltam vele, imádtam írni, belekezdtem egy csomó regénybe, de mindet meguntam és félbehagytam. Most, felnőttként írtam meg az első, bár regénynek kissé rövid regényemet. Igen, volt olyan, hogy elment a kedvem tőle, és ilyenkor bizony össze kellett szedni magamat és nem lustának lenni! Az írás, amellett, hogy élvezetes elfoglaltság, kemény munka is, még ha csak hobbiként műveli is az ember. Igaz, máskor meg az a jó, ha egy kicsit félretesszük és pihentetjük a sztorit.
Nekem egyébként az is segített, hogy rendszeresen küldözgettem az egyik ismerősömnek részleteket az írásomból, és mivel pozitív visszajelzéseket kaptam tőle, ez lendületet adott és annál nagyobb kedvvel írtam tovább a sztorit. Talán neked is jót tenne, ha megmutatnád valaki(k)nek az írásodat, motiváló tud lenni, ha nem csak magadnak írsz :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!