Ha én kiakarok adni egy könyvet azért nekem fizetni kell? Illetve mi ilyenkor a pontos eljárás?
Írtam egy romantikus könyvet és szeretném kiadni. De nem tudom milyen kiadóhoz kell menni és mit kell pontosan tenni...
?
Ha nagyon hiperszuper a könyv, akkor nemkell fizetned érte. Az a menet, hogy elviszed rengeteg kiadónak, és reménykedsz, hogy az egyik kiadja.
Ha magánkiadásban akarsz kiadatni egy könyvet, azért keményen perkálnod kell (lektor, illusztrátor stb.), és nem kerül könyvkereskedelmi forgalomba sem.
.
Magánkiadásnál kiadófüggő, ki mennyiért mit vállal. A legolcsóbb megoldás talán az Underground Kiadó. Ha nem kérsz lektorálást, szerkesztést, illusztrációt, a kiadás és mondjuk 20 példány elkészítése ~70,000 forintból kijön (oldalszámfüggő). Kiteszik a weboldalukra és a könyváruházak (Shopline, Libri stb.) weboldalán is lehet rendelni, bár a boltokban fizikailag nem lesz ott. Ha minden extrát akarsz, grafikus által készített borítót, szerkesztést, lektorálást, akkor az már százezres nagyságrend. A költségeket csökkentheted, ha van hozzáértő ismerősöd, aki elolvassa, javítja, szerkeszti, borítót tervez neked.
Ha azt akarod, hogy ne kelljen fizetned érte, sőt te kapj pénzt, akkor kilincselned kell a kiadóknál és az rengeteg időt, pénzt és energiát felemészt, mert még az sem biztos, hogy egyáltalán elolvassák a kéziratodat és ha igen, az sem jelent semmit. Nagyon jónak vagy nagyon eladhatónak kell lenned, mert ez nem a művészetről meg a tehetségek pártolásáról szól, hanem a profitról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!