Melyek voltak azok a konyvek amiket kotelezo volt (vagy lett volna) elolvasnod altalanosban, es kozepiskolaban, illetve azok amiket magadtol olvastal es tetszett, a klasszikusok kozul?
Klasszikusok közül a kedvencem a Büszkeség és Balítélet, a középiskolában olvastam először és nagyon tetszett. Jane Eyre is kedvenc lett. Az Üvöltő szelektől viszont rosszul lettem XD
Moliere Hat színmű-vét nyolcadikban olvastam és tetszett a vígjáték vonulata :)
22L
Kötelező, elolvastam és tetszett is:
Pál utcai fiúk
Egri csillagok
Légy jó mindhalálig
Hamlet
Antigoné
Vuk
Amit nem:
Kőszívű - bocs, 60 oldalig eljutottam
Vörös és fekete
Rómeó és Júlia
Az aranyember
Odüsszeusz
Az ember tragédiája
Aztán egyik évben 25! kötelezőt kellett volna egy nyá alatt - magyartanárnő kissé elszállt magától :) -, és akkor beszüntettem a dolgot.
Amit magamtól:
Dumastól rengeteget
Abigél
A francia kislány - bár ettől óva intett a tnő
Tüskevár és téli berek
Vuk és a simabőrűek
Két lotti
nekem a kotelezok nagy resze nem nagyon tetszett xdd
pl.: Pál utca,Kőszívű,Egri csillagok
nem mondom h rosszak de nem az en vilagom az ilyen műfajuak :sss
viszont amiket magamtol olvastam azok a Buszkeseg es balitelet,Az ember tragediaja,Isteni szinjatek. na ezeket a konyveket imadom es mint kesobb kiderult az utobbi 2 kotelezo 10.-ben szv most ujra elo veszem oket.
am bocsi az ekezetek miatt telorol voltam >< :S
Általánosból csak arra emlékszem hogy a Pál utcai fiúkat el kellett olvasni,hogy még mi volt arra nem,de elolvastam mindent akkoriban.:D
Középiskolás most vagyok,11.-es leszek. Eddig,Tartuffe,Candide,Antigoné,Szigeti veszedelem,Isteni színjáték,Rómeó és Júlia,Anyegin,Bánk Bán volt kötelező.
A Rómeó és Júliát már előtte is elolvastam magamtól,de a többit egyáltalán nem.:D
Én a Bűn és bűnhődést olvastam magamtól még,ami ilyen klasszikusnak számít.
Nem fogom felsorolni, de általánosban minden kötelező- és ajánlott irodalmat elolvastam, középiskolában meg egyiket sem. Egyetemen minden olyan szakirodalmat, amihez hozzá tudtam jutni.
Egyébként később elkezdtem bepótolni, több is nagyon tetszett, mint E.T.A. Hoffmanntól Az arany virágcserép vagy Dosztojevszkij-től a Bűn és bűnhődés. Nekünk nem volt kötelező Victor Hugo-tól A párizsi Notre Dame, de nagyon élveztem olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!