Mik azok a könyvek, amik bár nem kötelezők, "illő" elolvasni egy 17 évesnek?
17, és lány, ha ez számít valamit :D
Kortárs művekre egyaránt gondolok :)
Hmm... nehéz olyan könyvet mondani, amit úgy igazán "illő" elolvasni, hiszen mindenkinek más a véleménye, ízlése. Szerintem nagyon kevés olyan könyv van, aminek nem olvasásáért le kéne nézni valakit.
Az 1001-es lista viszont tényleg jó, megéri onnan válogatni, hiszen sok műfajból, sokféle könyv szerepel, de azt is vedd számításba, hogy nem magyar szemmel van összerakva. Rengeteg olyan cím van, amiről a legtöbb magyar még csak nem is hallott.
Magyarok rakták viszont össze a Nagy könyv listát, ismert és a legtöbb esetben valóban jó könyvek szerepelnek rajta. (Rejtő például szerepel a listán, mégsem biztos, hogy sok -17 éves ismerné. Ettől függetlenül ajánlom nagyon!)
Javasolnám neked a Háború és békét, illetve az Anna Kareninát.
Dickenstől szerintem bármit olvashatsz, a lényeg, hogy ne hagyd ki.
George Orwell 1984-e is klasszikus.+állatfarm
Zabhegyező, Legyek ura...
Mivel lány vagy, nyugodtan ajánlhatom Jane Austen és a Bronte nővérek irományait, főleg Büszkeség és balítéletet, illetve az Üvöltő szeleket.
Mark Twain sem elhanyagolható regényeket írt.
Remélem, nem alibizted el az Egri csillagokat (ez az a könyv, amit ha nem olvastál, akkor tényleg ásd el magad. Ez, és a Pál utcai fiúk) és az Abigélt, mindkettőn érdemes végigrágni magad, emellett nem tudom, hogy lesz-e még nektek kötelező a Bűn és bűnhődés, illetve a Mester és margarita, de mindkettőt ajánlom előre is.
Ma már szerintem a Harry Potter is alap műnek számít, és ha már itt tartunk, a Gyűrűk urát sem szabad kihagyni.
(Egyébként meg szerintem olvass azt, amit akarsz, ami tetszik, ha nem fog meg egy-egy illőnek mondott könyv, hát ez van, nem olyan hatalmas nagy dolog.)
Az Alkonyat már megvolt ;)
Hiába vagyok lány, a nagyon lányos könyveket nem szeretem, de majd megpróbálkozom vele. :)
Az eddigi kötelezők is megvoltak. Az Abigélt nagyon szeretettem, az Egri csillagokat utáltam... :/
Köszönöm a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!