Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Szerintetek melyiket éri meg...

Szerintetek melyiket éri meg jobban elolvasni az alábbi kötelezők közül?

Figyelt kérdés

Voltaire - Candide

Goethe - Werther

E. T. A. Hoffmann - Az arany virágcserép

2014. jan. 19. 13:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Mindet? Mondjuk én a Werthertől hülyét kaptam, de ez az én egyéni szociális problémám. Talán Az arany virágcserép az, ami a leginkább emészthető és kedvelt (úgy olvasd, hogy ez egy mese... egy romantikus kis mese - akkor nem fogod borzasztónak találni). Ezt is sokan gyűlölik, mert ha realista lélektani regényként állsz neki, valóban hülyeségnek tűnik, de mivel nem az, nem legyenek ilyen elvárásaid.
2014. jan. 19. 14:15
 2/4 anonim ***** válasza:

Én a Candide-ot nagyon élveztem, azt ajánlom.

Az arany virágcserépről azt mondta a tanárunk is, hogy nem nagyon fogjuk szeretni, mindenesetre hamarosan azt kell elolvasnunk, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, így, hogy pozitívat is olvastam róla. :)

2014. jan. 19. 14:19
 3/4 A kérdező kommentje:

A Candide-ot igazából már olvastam, és jónak is találtam, a Werther-en már rég túl vagyunk, de azért gondolkodtam rajta, hogy így utólag elolvasom (de csak rosszat hallottam róla, úgyhogy lehet, hogy inkább nem), az Arany virágcserép viszont meglehetősen érdekel, pedig mindenki azt mondja, hogy nagy butaság az egész, de szerintem belevágok, végül is rettentő rövid, úgyhogy nem vesz el sok időmet.

Köszi a válaszokat!:) (Persze még érdekelne mások véleménye is ezekről a művekről.)

2014. jan. 19. 18:02
 4/4 anonim ***** válasza:
A Werther nem egy sodró lendületű akcióregény, a szentimentalizmust meg sokan nem kedvelik, de azért nem beszéllek le végleg róla. Mondjuk inkább lányoknak ajánlott. (Annak idején akkora botránykönyv volt, mint ma pl. a Szürke ötven árnyalata... és kb. ugyanolyan okokból, mindenki erkölcsileg fel volt háborodva, hogy mégis hogy lehet ilyet írni.)
2014. jan. 19. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!