Ti mindig is szerettetek olvasni?
Nem.
A kötelezők elvették a kedvem, egy időre, de szerencsére apránként felfedeztem hogy vannak jók, amiket nagyon szeretek. Olyan 13 éves korom óta folyamatosan változtam át könyvmollyá. :)
Én olyan 23 éves korom körül kezdtem el rendszeresebben olvasni. Már nem emlékszem, hogyan, de a neten - talán valami fórumon - belefutottam Peter S. Beagle-nek A fogadós éneke c. könyvébe. Aztán rájöttem, hogy vannak fantasy könyvek a világon, és én azokat szeretem. :) Előtte, persze, olvastam a Harry Potter néhány részét fiatalabb koromban, de akkor az annyi volt, utána kifújt a dolog. Régen a kötelezők közül alig olvastam el valamit, mert nem érdekeltek, és abból a kevésből is az egyetlen emlékezetes mű Az arany virágcserép volt. Vajon miért? :)
Mostanra - így harminc felett - már imádok olvasni, ha van rá időm, de ettől még a mai napig is szeretek pl. animét nézni ("normál" filmeket csak ritkán szoktam), mert egészen más élmény, mint az olvasás, és viszont is ugyanez érvényes. Azt azonban nem mondanám, hogy az egyik kevesebb lenne a másiknál.
Mióta olvasni tudok, azóta szerettem olvasni (nagyon szerettem az irodalom órát úgyhogy a kötelezőkkel se volt bajom).
Ez egészen addig tartott, míg el nem kezdtem az egyetemet. Akkor valahogy nem volt türelmem hozzá (kb. 4-5 évig). Aztán most már újra olvasok...nem is keveset :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!