Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Cím adás? Jó cím elérése?

Cím adás? Jó cím elérése?

Figyelt kérdés

Már lassan végzek egy "regényemmel" szeretném is majd feltölteni a netre, viszont nagy bajban vagyok a címével. Sosem voltam jó benne, tudnátok segíteni? Pár ötletet azért már összekapartam. Esetleg hogy nektek melyik az amelyiket ha meglátjátok megnézitek miről szól. Vagy ha van még ötlet kapcsolódóan azt is nagyon szívesen fogadom.

Egy versennyel kezdődöt...

Egy verseny, egy döntés, egy végzet

Kockáztass, dönts és éld túl

A döntés felelősség

Kocsik, szex és más versenyek

#könyv #cím #címadás #jó cím #érdeklődés felkeltés
2016. aug. 14. 10:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mind béna. Vagy gyerekes, vagy erőltetett, vagy hatásvadász.
2016. aug. 14. 11:34
 2/3 anonim ***** válasza:

Az első jól mondja, ezek ilyen ponyvacímek, amik azt éreztetik, hogy szar lesz a tartalom.

Nem tudom lehet, hogy csak én vagyok így vele, de ha én regénytírok nekem mindig az első dolog a cím. Amíg nincs címe addig bele sem kezdek.

Nincs semmi trükköm címkitalálásban egyszerűen csak jön. Ha mondjuk a regényed egy szigeten játszódik legyen a cím mondjuk Sziget. Inkább legyen sablonos mint giccses.

Nem tudok semmit a történetről így elég nehéz címet adni, de amiket írtál címeket gondolom valami autóversenyes cucc ahol a riválisok - férfi, nő - a végén összejönnek. Mondjuk lehetne Eggyé váló út, vagy valami ehhez hasonló. Anélkül elég nehéz címet kitalálni, hogy tudnánk miről is szól a történet, mert a címnek az egész történetet kell összefoglalnia pár szóban.

2016. aug. 14. 15:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Hát igen ezek sajnos tényleg gyengék. Sablonos vagy giccses, ráadásul túl hosszú. Szerintem jobbak a rövid, de frappáns címek, amik kicsit elvontabbak, de ez már az én ízlésem. Például ezek baromi jó címek voltak az irodalomban: Legyek Ura, Meztelen ebéd (megint ezt hozom példának, elnézést), Isteni színjáték, Könyvtolvaj. Ezeknek mind annyira jó rezgéseik vannak, de lehet csak egy sima, nyers, leíró szó, ami mögött hatalmas tartalom van: Úton, Üvöltés, Az ajtó, Narkós.

A tiédről nem sokat tudunk, nyilván ilyen autós, versenyzős, csajozós cucc. (Az utolsó cím teljesen érthetetlen: a szex miért lenne verseny? namindegy) Szóval ennek valami egyszavas dolgot képzelnék el és inkább angol szavakat: Race, Speed. Valami úttal kapcsolatos tényleg jó lenne.

Remélem tudtam segíteni, ha nem is pontos címekkel, de valami inspirálónak szánt példálózással fentebb.

2016. aug. 14. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!