Hány éves korodban szeretted meg az olvasást?
Én sajnos csak most, 19 évesen jöttem rá, hogy egy könyv nem egyenlő azzal a szóval, hogy unalom. Egy kicsit sajnálom, hogy nem jöttem rá előbb, úgy érzem sok mindenből kimaradtam emiatt. Mi a véleményetek erről?
Köszi a válaszokat. :)
Ööö, én 5 évesen olvastam el életem első könyvét:D
Akkor jöttem rá hogy jó. Azóta is folyton olvasok.:) És sose unom meg...
16/L
7-8 évesen. De 19 évesen is időben vagy még. Az nem mindegy, hogy mit olvasol.
A rokonom 35 éves korában olvasta el az első könyvet, ami nem volt kötelező olvasmány.
Még olvasni sem tudtam, mikor imádtam a könyveket (szüleim sokat olvastak, meséltek), így mire iskolába kerültem, már tűkön ültem, mikor tudok végre olvasni. Azóta abba sem hagytam.
Egyébként jobb későn, mint soha, nem?
Nem is tudom. 10-12 évesen, a Karl May Winnetou könyveket olvastam, talán onnan indult.
"...úgy érzem sok mindenből kimaradtam emiatt. Mi a véleményetek erről?"
Szerintem nem sok olyan könyv van amelyeket azóta maradéktalanul megsemmisítettek. A többit meg most is elolvashatod. :)
Nem maradtál le semmiről, nem szűnt meg egy könyv sem, amit akkor olvastál volna. Maximum azt az érzést nem fogod átélni, amikor felkelsz, olvasol, anyukád szól, hogy kész az ebéd, megeszed, olvasol a kertben, majd vacsorázol, izgatottan mesélsz a szüleidnek a könyvről és kéred, vegyék meg a következő részét, mert mindjárt befejezed az aktuálist :)
Én olyan 11 éves korom körül, akkoriban volt még megjelenőben az Alkonyat sorozat, azt hiszem a Hajnalhasadásra várnom kellett pár hónapot. Utólag lehet nem a legjobb történet, találok benne hibákat, de ez a könyvsorozat szerettette meg vele, az olvasást. Utána jöttek olyanok, hogy Vámpírnaplók, meg a tipikus akkori tinik kedvencei. Később elolvastam John Green akkori könyveit, aztán azt beszereztem angolul is, és így tovább. Ahogy nőttem, változott a könyvek milyensége és mennyisége is, most egy kicsit a nem olvasós korszakom élem, mert költözök, idegeskedek, de nagyon vágyom a kényelmes, békés érzésre, amit nyújtanak.
Kb. 4-5
Nem vicc, én ennyi idősen már tudtam olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!