Tudnátok ajánlani Percy Jacksonhoz hasonló, vagy görög istenekről és gyerekeikről szóló könyvet? 12/L
Tudnánk.
Viccet félreértve, itt van néhány kedvencem, amik a Bexi-sorozatnál például sokkal jobban hasonlítanak a Percy Jacksonra: (neked szánom a válaszaim, aki már nem 12 éves, de pár nekik is jó lehet, nézz utána azért!)
Alexandra Bracken: Sötét elmék -> trilógia (első részből van egy nagyon jól sikerült film)
Rick Riordan: Kane krónikák -> trilógia
Richard Roberts: Légyszi, ne mondd el a szüleimnek, hogy szupergonosz lettem! -> egy könyv
39 kulcs (a sorozatnak több írója is van, ezért nem írok olyat) -> 11 részes sorozat, de a 11. fura kissé
James Patterson: Maximum Ride -> még én sem értem a végére, angolul van vagy 6-7 része, de ha jól tudom, magyarul csak 3, remélem, azért szépen lezárják... (itt is van az első részből egy film, de nem sikerült jól, a hangulatát nagyon nem adja át, nem ajánlom)
Sarah J. Maas: Üvegtrón -> most jelent meg az 5. vagy 6. része, de nem tudom, hogy az utolsó-e
John Flanagan: Vadonjáró tanítványa -> angolul valami 12 része van, rohadt hosszú, magyarul jelenleg a hatodikat fordítják
Anne Plichota, Cendrine Wolf: Oksa Pollock -> várjuk a 4., talán utolsó részt
Brandon Mull: Titokfölde -> ötrészes, lezárt sorozat
Peter Lerangis: A világ hét csodája -> valószínűleg hét részes lesz (gondolom én), magyarul 3 jelent meg
Narniát, Harry Pottert gondolom már olvastad... :D
Rick Riordan skandináv mitológiás sorozatának is lassan meg kéne jelennie (trilógia, angolul már mind a három részét olvashatod, az első 2015-ben (!!!) jelent meg), és majd számíthatunk a Trials of Apollo-ra is, amiben Percy is szerepelni fog <3 (angol rajongók miatt tudom), de ki tudja.
Asszem' ennyi, ha a korábban írtakat nem nézzük
Ha még érvényes a kérdés:
Az én két kedvenc könyvem,
1: légyszi ne mondd el a szüleimnek hogy szupergonosz lettem!
2: a jövő harcosai
(ez tényleg görög mitológia, már csak a borítón is látszik, a másik meg a történetben hasonlít (nagyon jó📓😍)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!