13 éves lány vagyok. Esetleg tudnátok nekem könyvet ajánlani? A részleteket kérlek olvassátok el
Nagyon szeretem a drámai,valamint a tragikomédiás könyveket. Az alábbiakhoz hasonlókat keresek:
Harper Lee: Ne bántsátok a fekete rigót!
Robin Stevenson: Attitűde
Nógrádi Gábor: Gyerekrablás a Palánk utcában
Szia!
Én is szeretem a drámai könyveket, tele érzelmekkel, de amiket te írtál, egyiket se olvastam még, csak hallottam róluk. Szintén 13 éves lány vagyok, így próbáld ki az én ízléseimet, hátha tetszik. :)
Ugye az egyik alap könyv, amit szerintem sokan ismernek, az a Szent Johanna Gimi. Nekem nagyon tetszett, sokat nevettem és néhány részt még meg is könnyeztem.
Balázs Ágnes: Feladó: Fekete Szivárvány. Tanulságos, tragikus és elgondolkodtató. Lehet, hogy kicsit komolyabb, de nagyon izgalmas.
A csillagainkban a hiba. Imádtam a filmet is és a könyvet is :)
Alkonyat. Ez is eléggé népszerű. Nem vagyok nagy rajongó, de tetszett. Fantasy és romantikus témájú.
P.S. I love you: Igazi romantika.
Párválasztó: Nagyon izgalmas, romantikus is.
Remélem tudtam segíteni! :)
Szia!
Ha még nem próbáltad, olvass bele Szabó Magda: Abigél c. könyvébe. Komorabb hangulatú, mint a Ne bántsátok a feketerigót!, de szerintem tetszhet.
Vagy:
Anne Frank naplója
Robert Cormier: Én vagyok a hunyó! (komoly témájú)
Christine Nöstlinger: Ilse Janda fiatalkorú
Könnyedebb az előzőeknél:
Eleanor H. Porter: Az élet játéka (Könnyed stílusú, de közben a mondanivalóján érdemes elgondolkodni.)
Astrid Lindgren: Az ifjú mesterdetektív
Csukás István: Vakáció a halott utcában (Azért merem ajánlani, mert Nógrádi Gábor könyve tetszett. A korszak nagyjából ugyanaz. Ifjúsági krimi, és jó a történet, ráadásul szerintem jó a humora is.)
Hát ezeket még nem olvastam, de nekem valamiért a "Ne bátsátok a feketerigó"-hoz mindig beugrik a Zabhegyező.
Peter Marshall: Tombol a hold
John Greentől az Alaska nyomában.
Móricz Zsigmond: Pál utcai fiúk (mondjuk ez kötelező volt szóval biztos olvastad)
Emily Brontë: Üvöltő szelek
Ja, meg még a legyek ura. (Csak az elejét olvastam még, szóval...)
Igen, a Pál utcai fiúkat olvastam. Először utáltam,de aztán megszerettem(:
A zabhegyezőről már hallottam, nagyon híres könyv,de nem tudom,miről szól. Neked is köszönöm,ezeket is elolvasom(:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!