Komoly fantasy könyvek - romantikus mellékszállal?
Tudom, rengeteg az ilyen kérdés, de nyár van és jelenleg sok a szabadidőm.
Örülnék neki, ha segítenétek. :)
Ahogy fentebb írtam, csak komolyabb könyveket szeretnék, lehetőleg min. 18 éves főszereplővel (vagy ha esetleg fiatalabb, legyen értelmes, nem érdekelnek fluffy ponyva lányregények).
Ifjúsági/YA könyvek nem nagyon érdekelnek.
Amiket olvastam illetve tervben vannak:
Michael J. Sullivan - Riyria krónikák
Peter V. Brett - A rovásember
Mark Lawrence - Tövisek hercege
George R. R. Martin - Tűz és Jég dala
Brent Weeks: Éjangyal trilógia
Joe Abercrombie: Első törvény trilógia
Brian McClellan: Vérrel írt ígéretek
Patrick Rothfuss: A szél neve
Anne McCaffrey – Pern sárkánylovasai sorozat
Előre is köszönöm! :)
Joe Abercrombienek van még pár könyve ami az Első törvény világában játszódik, például a Hidegen Tálalva.
A Ködszerzet trilógiát is javaslom Brandon Sandersontól, kicsit talán YA, de az egyik legegyedibb "varázslat" rendszer van benne.
Ha esetleg valami old school fantasy is jöhet, akkor Sárkánydárda Krónikákat és Legendákat ajánlom.
Rick Riordan: Percy Jackson
Chris d'Lacey: Az utolsó sárkány krónikája
Jó sorozatok! Fantasy és kis szerelem!
Értelmes, romantikus, de nem fantasy, sem leányregény, nagykorú szereplőkkel -
Claire Kenneth regényei. Imádtam őket.
El nem bírom képzelni, milyen lehet egy romantikus fantasy, de ha rábukkanok valamelyikre a felsoroltak közül, elolvasom. :)
Köszönöm mindenkinek, ha valaki tud még, nyugodtan írja le. :)
3-as!
Rengeteg romantikus fantasy van, bár azok többnyire YA kategóriában. Főleg a vörös pöttyös könyvek között van temérdek, de...
Alapvetően egyébként nem vagyok oda a romantikus könyvekért, jobban szeretem, ha a háttérben van jelen. :)
Szia!
Én Christopher Paolini. Örökség sorozatát ajánlom, kicsit talán beleesik a YA kategóriába, de nekem nagyon tetszett. Ráadásul eléggé vastag kötetekről van szó, pár hétig biztos leköt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!