Mit gondoltok a készülő regényem alapkoncepciójáról? Több lent.
Üdv mindenkinek!
15 éves lány vagyok, elsős korom óta írok verseket és meséket. Ez utóbbiak, ahogy idősebb lettem, átváltoztak novellákká, az utóbbi időben pedig regénykezdeményekké, illetve részletekké. Most is legalább öt regény ötlete kavarog a fejemben, de hiába van nyári szünet, sem időm, sem energiám nem lenne mindet színvonalasan megírni. Pár napja azonban az egyik tervre többet és részletesebben gondolok, ezért fogtam magam, leültem a gép elé, és összehoztam durván négy oldalt.
A történet alapkoncepciója: egy kárpátaljai nevelőotthonból megszökik egy testvérpár, Léna 17 éves, Szofi 12. A szüleik meghaltak, és úgy tudták, nincs élő rokonuk, de találnak egy iratot, melyen az áll, hogy él egy nagybátyjuk Szombathelyen. Meg akarják őt találni, ezért a gyűlölt otthont hátrahagyva, jóformán nincstelenül útnak indulnak, és átszelik egész Magyarországot, a kérdés az, hogy sikerrel járnak-e.
A könyv nagy része az útjukról szólna. Egy nap, ha elkészül, és színvonalasnak találom, a kiadatással is meg szeretnék majd próbálkozni.
Nektek tetszik ez a cselekmény? Elolvasnátok egy ilyen könyvet?
Ha csak nem fantasy, akkor annyi gond van vele, hogy egy államhatáron, amit mind a mai napig (fegyveresen, hőkamerával, kutyával miegyébbel) őriznek nem lehet csak úgy átsétálni, pláne nem két gyereknek.
Ha sikerüle is, akkor is előbb-utóbb elkapnák őket valahogy, mivel mert nem idevalósiak, gyanúsak lesznek előbb-utóbb. Ha pénzük nincs, akkor gyalog kell menniük. Lekapcsolja őket a rendőr, kiderül hogy illegális határátlépést követtek el. El nem ítélnék őket érte, mivel kiskorúak, de gyámság alá kerülnének. Ekkor az ő elmondásuk alapján a hatóságok ki fogják deríteni, hogy Szombathelyen él-e az a rokonuk, akikhez menni akarnak. Ha nem, akkor vagy kitoloncolják őket, vagy egy magyar árvaházba kerülnek.
Tehát az ilyen roadmovie célzatú könyveket nem ilyen környezetbe kell megírni. Ebben a felvezetésben az egész alapkoncepció megbukik.
Ne mások véleménye hallgass.
Írd meg. Olvasd el.
Ha tetszik mutasd meg másnak is
Írj újat
.
.
.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!