Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit gondoltok a készülő...

Mit gondoltok a készülő regényem alapkoncepciójáról? Több lent.

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

15 éves lány vagyok, elsős korom óta írok verseket és meséket. Ez utóbbiak, ahogy idősebb lettem, átváltoztak novellákká, az utóbbi időben pedig regénykezdeményekké, illetve részletekké. Most is legalább öt regény ötlete kavarog a fejemben, de hiába van nyári szünet, sem időm, sem energiám nem lenne mindet színvonalasan megírni. Pár napja azonban az egyik tervre többet és részletesebben gondolok, ezért fogtam magam, leültem a gép elé, és összehoztam durván négy oldalt.

A történet alapkoncepciója: egy kárpátaljai nevelőotthonból megszökik egy testvérpár, Léna 17 éves, Szofi 12. A szüleik meghaltak, és úgy tudták, nincs élő rokonuk, de találnak egy iratot, melyen az áll, hogy él egy nagybátyjuk Szombathelyen. Meg akarják őt találni, ezért a gyűlölt otthont hátrahagyva, jóformán nincstelenül útnak indulnak, és átszelik egész Magyarországot, a kérdés az, hogy sikerrel járnak-e.

A könyv nagy része az útjukról szólna. Egy nap, ha elkészül, és színvonalasnak találom, a kiadatással is meg szeretnék majd próbálkozni.

Nektek tetszik ez a cselekmény? Elolvasnátok egy ilyen könyvet?

2016. jún. 16. 20:29
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Igazából ez attól függ, hogy hogyan írod meg, de az alapötletet nem találom túl izgalmasnak, bocs. Ettől függetlenül ha iszonyatosan jól megírnád sikeres könyv is lehetne belőle.
2016. jún. 16. 20:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a gyors választ!
2016. jún. 16. 20:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tetszik,kíváncsi lennék rá:]
2016. jún. 16. 22:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
El hát, mindenképp írd meg!
2016. jún. 17. 04:41
 5/10 Papi Gonzales ***** válasza:
100%
az a baj hogy így ebből nem sok minden derül ki mi is akar lenni...majd ha esetleg van egy két fejezeted akkor próbáld újra :)
2016. jún. 17. 09:06
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát, mentek a zöld pacsik!
2016. jún. 17. 09:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nagyon tetszik :D
2016. jún. 17. 11:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha csak nem fantasy, akkor annyi gond van vele, hogy egy államhatáron, amit mind a mai napig (fegyveresen, hőkamerával, kutyával miegyébbel) őriznek nem lehet csak úgy átsétálni, pláne nem két gyereknek.

Ha sikerüle is, akkor is előbb-utóbb elkapnák őket valahogy, mivel mert nem idevalósiak, gyanúsak lesznek előbb-utóbb. Ha pénzük nincs, akkor gyalog kell menniük. Lekapcsolja őket a rendőr, kiderül hogy illegális határátlépést követtek el. El nem ítélnék őket érte, mivel kiskorúak, de gyámság alá kerülnének. Ekkor az ő elmondásuk alapján a hatóságok ki fogják deríteni, hogy Szombathelyen él-e az a rokonuk, akikhez menni akarnak. Ha nem, akkor vagy kitoloncolják őket, vagy egy magyar árvaházba kerülnek.

Tehát az ilyen roadmovie célzatú könyveket nem ilyen környezetbe kell megírni. Ebben a felvezetésben az egész alapkoncepció megbukik.

2016. jún. 17. 20:31
 9/10 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, ezekre én is gondoltam, és tisztában vagyok vele, hogy nem lehet csak úgy átsétálni a határon, és az országon belül se fognak tudni csak úgy vándorolgatni. Ezek a kihívások és akadályok fogják viszont adni a történet gerincét, ez fogja előrevinni a szereplőket.
2016. jún. 17. 21:51
 10/10 anonim válasza:
100%

Ne mások véleménye hallgass.

Írd meg. Olvasd el.

Ha tetszik mutasd meg másnak is

Írj újat

.

.

.

2016. jún. 21. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!