Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok ajánlani "sírós"...

Tudtok ajánlani "sírós" könyveket?

Figyelt kérdés
Szeretem az olyan könyveket, amik megérintenek annyira, hogy sírni tudjak rajtuk :) Sírós alatt nem azt értem, hogy csöpögjön a nyáltól (azokon nem is szoktam sírni, a Szerelmünk lapjait sem szerettem) hanem hogy valamiért legyen szívhez szóló. Előre is köszönöm!

2016. máj. 9. 20:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Quo Vadis - annak kb. Minden második oldalánál bőgtem, bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy igen nehéz életszakaszban voltam, mikor azt olvastam.

Másik ilyen (mmint amitől sírni tudok) a Kincskereső kisködmön.

2016. máj. 9. 20:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Jodie Picoult - A nővérem húga
2016. máj. 9. 21:25
 3/15 anonim ***** válasza:
80%
Csillagainkban a hiba :)
2016. máj. 9. 21:26
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

A könyvtolvaj - az utolsó x oldalon alig láttam a könnyeimtől :)

Egyébként én még a Gyűrűk urán is bőgök, szóval... :D

2016. máj. 9. 21:28
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Erich Maria Remarque - Nyugaton a helyzet változatlan

Cheryl Strayed - Vadon

Nekem ezek voltak sírósak, de kinek mi. :)

2016. máj. 9. 22:26
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
E. Lockhart - A hazudósok
2016. máj. 9. 22:53
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Elfújta a szél - elég jókedélyű könyv, de a vége NAGYON sírós, ha végig szeretnél depis hangulatban lenni, akkor nem ajánlom. A véleményem az, hogy éppen azért üt a vége, mert a könyv amúgy nem olyan szomorú.

1984/Állatfarm - engem kikészítettek ezek a könyvek. Hasonló témát dolgoznak fel. Mindkettőn sírtam, de inkább nyomasztóak voltak, mint szomorúak.

Árvácska - nagyon jó könyv... de erre készülj fel, mert nagyon szomorú. És biztos lehetsz benne, hogy nem nyálas, nincs is benne szerelmi szál.

A város peremén - ezt nem olvastam, de azt mondják nagyon szomorú.

A nap szerelmese, Aranyecset - nem tipikusan lehangoló könyvek, de én elkönnyeztem rajtuk. (Munkácsy életéről szólnal)

Beszélő kutya, Vadon szava - van bennük egy-egy roppant sírós rész, de másképp kutyákról szóló kalandregények

Pál utcai fiúk - ezt gondolom ismered

Köntösömre sorsot vetettek - az első keresztényekről szól a könyv. Ha jól emlékszem nagyon tragikus a vége.

Anne Frank naplója

Búcsú a fegyverektől - na ez az a könyv, ami engem abszolút nem hatott meg, de van, aki vevő rá. Elvileg szomorú a vége, hát rám nem gyakorolt hatást, de lehet, hogy rád fog.

Végül: Pálinkás - csak egy hosszabb novella, de fantasztikus. Nemcsak szomorú, hanem rámutat olyan problémákra, amit kicsit minden ember érzett már. Mondjuk viszonylag burkoltan, de érthetően.

Ez a novella a Nyugati hadtest c. könyvből van. A könyvben szereplő többi történetet is ajánlom.

2016. máj. 11. 17:49
 8/15 A kérdező kommentje:
Húha, eddig nagyon tetszik az összes ajánlott könyv :) Köszönöm szépen mindenkinek!
2016. máj. 11. 20:53
 9/15 anonim ***** válasza:
46%
Katie McGarry: Feszülő húr
2016. máj. 12. 12:26
 10/15 anonim ***** válasza:
31%
Jay Asher: Tizenhárom okom volt
2016. máj. 12. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!