Tudtok ajánlani "sírós" könyveket?
Quo Vadis - annak kb. Minden második oldalánál bőgtem, bár az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy igen nehéz életszakaszban voltam, mikor azt olvastam.
Másik ilyen (mmint amitől sírni tudok) a Kincskereső kisködmön.
A könyvtolvaj - az utolsó x oldalon alig láttam a könnyeimtől :)
Egyébként én még a Gyűrűk urán is bőgök, szóval... :D
Erich Maria Remarque - Nyugaton a helyzet változatlan
Cheryl Strayed - Vadon
Nekem ezek voltak sírósak, de kinek mi. :)
Elfújta a szél - elég jókedélyű könyv, de a vége NAGYON sírós, ha végig szeretnél depis hangulatban lenni, akkor nem ajánlom. A véleményem az, hogy éppen azért üt a vége, mert a könyv amúgy nem olyan szomorú.
1984/Állatfarm - engem kikészítettek ezek a könyvek. Hasonló témát dolgoznak fel. Mindkettőn sírtam, de inkább nyomasztóak voltak, mint szomorúak.
Árvácska - nagyon jó könyv... de erre készülj fel, mert nagyon szomorú. És biztos lehetsz benne, hogy nem nyálas, nincs is benne szerelmi szál.
A város peremén - ezt nem olvastam, de azt mondják nagyon szomorú.
A nap szerelmese, Aranyecset - nem tipikusan lehangoló könyvek, de én elkönnyeztem rajtuk. (Munkácsy életéről szólnal)
Beszélő kutya, Vadon szava - van bennük egy-egy roppant sírós rész, de másképp kutyákról szóló kalandregények
Pál utcai fiúk - ezt gondolom ismered
Köntösömre sorsot vetettek - az első keresztényekről szól a könyv. Ha jól emlékszem nagyon tragikus a vége.
Anne Frank naplója
Búcsú a fegyverektől - na ez az a könyv, ami engem abszolút nem hatott meg, de van, aki vevő rá. Elvileg szomorú a vége, hát rám nem gyakorolt hatást, de lehet, hogy rád fog.
Végül: Pálinkás - csak egy hosszabb novella, de fantasztikus. Nemcsak szomorú, hanem rámutat olyan problémákra, amit kicsit minden ember érzett már. Mondjuk viszonylag burkoltan, de érthetően.
Ez a novella a Nyugati hadtest c. könyvből van. A könyvben szereplő többi történetet is ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!