Rybun kérdése:
Régi, poros, nem jó szagú könyveket hogy lehet "felújítani"?
Figyelt kérdés
Esetleg napoztatással? A kölni, parfüm, illatosító tönkretenné őket.2016. ápr. 29. 18:52
1/4 anonim válasza:
Az új borító sokat segíthet rajta, ha nem sajnálod. Magát a szagot pedig nem is lehet nagyon kivenni.
2/4 anonim válasza:
Hát szerintem nyitogasd ki ,támaszd oda valaminek, és szellőztesd. Amúgy pl, ha dezodort fújsz rá, és messziről, szerintem nem áznak szét a lapok. Hát a napon meg ilyen lassú égés történik, én asszem, hogy szag szempontjából lehet, hogy használna nekik, de kinézetre lehet, hogy még kopottabbak lennének. De ha nem hosszú időre tennéd ki, és talán nem a leg melegebbkor, akkor talán lehet jó. Amúgy nem tudom, nem értek hozzá. Ja de amúgy még eszembe jutott a szél, hogyha az átfújja, talán az jó. Csak ne essen szét közben, meg akkora óriási szél ne legyen, hogy elsodorja magát a könyvet is.
3/4 anonim válasza:
Szellőztetéssel a szag nagy része kimegy, de teljesen nem lesz újszagú. Ha nagyon radikális változást szeretnél, keress egy könyvrestaurátort
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a gyors és értelmes válaszokat :)
2016. máj. 1. 15:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!