Igaz, hogy a jó könyvek általában nem E/1-ben, hanem E/3-ban íródnak?
Figyelt kérdés
2016. ápr. 1. 15:20
1/5 anonim válasza:
Nem igaz. Azonban általánosságban több E/3 könyv van, mint E/1, így simán lehet nagyobb arányban köztük a jó. De ez nem a szempontjuknak, hanem a többségüknek köszönhető. Ráadásul a jelenleg tomboló fantasztikus tinirománcok is nagyban rontják az E/1 történetek hírnevét.
2/5 anonim válasza:
Még azt hozzá szeretném tenni, hogy bizonyos könyvek el sem képzelhetőek E/3-ban. Például Bret Easton Ellis regényei nem is működhetnének máshogy, vagy Robert Silverbergtől a Dying Inside is lehetetlen lenne E/3-ban (pontosabban nem lehetetlen, de közel sem olyan hatásos).
3/5 anonim válasza:
Ezt így nem lehet kijelenteni, de szerintem sok helyen alkalmazzák hatásvadászat céljából, ahol teljesen fölösleges. Plusz attól is függ, mi az író célja. Ha egy sztorit, egy konkrét mondanivalót akar kibontani, akkor nem a legjobb választás az E/1, viszont ha egy pszichológiai jellemzést akar adni egy személyről, akkor indokolt lehet az E/1.
4/5 Titusztitusz válasza:
Szerintem igaz a dolog...Én is sokkal jobban kedvelem az olyan könyveket, amik E/3-ban íródtak...Ugyanis ezen módon egyszerre több szálu történetet is lehet írni, hosszú leírásokkal tarkítva mondjuk...Ezt az E/1-ben írt könyvek nemnagyon tudják produkálni...Különösen nem a többszálu cselekményvezetést...
5/5 Fanta 39 válasza:
Szerintem ez nem igaz.
Rengeteg olyan könyvet olvastam már ami E/1-ben írodott és nagyon tetszett.Persze szintén rengeteg olyan könyv van ami E/3-ban va és az is jó.
Például ,,Margaret Mitchell-től az Elfújta a szél'' el se lehetne képzelni más írásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!