A sátáni biblia?
Tudtommal nincs magyar fordítása, de ha komolyan gondolod, hogy felveszed a "tanításait", akkor nem is ajánlom, hogy elolvasd. LaVey rengeteg könyvet elolvasott, mielőtt ezt megírta, ez tény, de, hogy azoknak legalább a felét félreértelmezte, az is tény. :D
Szóval nem, nem ajánlatos, mert az olvasó is ugyanazokban a hazugságokban fog élni, mint LaVey... inkább kutass egy kicsit, és olvasd el azokat, amiket LaVey is olvasott - persze csak ha érdekel a téma -, majd később azokat a könyveket vesd össze az ő bibliájával, amikor az angolod jobb lesz vagy lesz magyar fordítás... majd észreveszed a különbségeket, és, hogy LeVay nem is volt olyan intelligens, mint amilyennek vallotta magát. :)
Szerintem a keresztény biblia is hordoz bizonyos értékeket, bár jobb lenne, ha megfosztanák az emberektől. :) Én egy évig jártam keresztény suliba, szerencsére váltottam. :D
Én is LaVey Sátánizmusával kezdtem el legelőször megismerkedni, és szimpatikus volt az, amit a tiszteletről írt, de később beláttam, hogy LaVey csak nem volt képes elfogadni a világot... vallással kapcsolatban: olyan vallást ajánlok, amiben magabiztosnak érzed magad. Semmi más sem számít, csak, hogy kétségek nélkül jól érezd magad. :) Kezdd Ateizmussal, később ha tapasztalsz valamilyen változást/"jelet", ami egy vallás felvételére késztet, nem kellesz azon rágódnod, hogy elárulod az előző istened stb... :D
#5 de, ugyanúgy annak tartom, és ugyanúgy nem leszek sátánista mint ahogy keresztény, szimplán a sátánizmus számomra szimpatikusabb eszméket vall mint pl a katolikus egyház...
#6 adom amit mondasz...eddig is ateistának vallottam magam, és talán ezért is szimpatikusabb picit a sátánizmus, ugyan az sem teljesen ateizmus, mert elismeri Isten létezését(legalábbis ha jól emlékszem O.o), csak nem tartja egy tisztelendő valakinek...hát valszeg az lesz amit te is mondtál :D egyelőre megleszek az ateizmussal, aztán majd max megtérek xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!