Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek Oscar Wilde...

Mi a véleményetek Oscar Wilde műveiről? Melyiket ajánlanátok leginkább?

Figyelt kérdés
A Dorian Gray arcképét esetleg olvasta valaki?
2016. márc. 13. 09:33
 1/4 anonim ***** válasza:
A Dorian Gray arcképe a legjobb műve szerintem. Nemrég megjelent egy olyan kiadás, amiben a szerző által elképzelt szöveg van (amiben Doriannek volt valami homoszexuális kalandja is), plusz egy negyven oldalas előszó, meg egy hatvan oldalas tanulmány az elején, szóval eléggé megkönnyíti az értelmezést is, plusz még ezt is hozzáadja. De nem olyan hosszú ez a műve, viszont csak ajánlani tudom.
2016. márc. 13. 22:01
 2/4 anonim ***** válasza:
A canterville-i kísértetet ajánlom.
2016. márc. 14. 10:47
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat
2016. márc. 14. 18:25
 4/4 anonim ***** válasza:

A Dorian Gray volt életem első komolyabb, szépirodalmi regénye, előtte csak laza ifjúságikat olvastam..Elolvastam az első oldalát és..szerelemes lettem. Igazából nem tudom, miért nyűgözött le ennyire, lehet, hogy azért, mert érdekesnek találtam, ahogy egy férfi ilyen finom dolgokról ír vagy csak éles volt a kontraszt az előző olvasmányimhoz képest..nem tudom. A folytatásban sem csalódtam, nagyon különleges történet, és végig egy megfejthetetlen hangulat jellemzi, ami valahogy állandóan csak vonzott és vonzott. Hát tényleg nagy hatása volt rám, nem tagadom :D De mindenképpen ajánlom neked, főleg a Kosztolányi-féle fordítást.

Ezenkívül persze az összes műve nagyon elmés, igazi paradoxon az ember, mikor azt gondolod, hogy már érted őt, mindig mond valami újat és furát és elgondolkodtatót. Nekem még nagy kedvencem a Lady Windermere esernyője.

2016. márc. 14. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!