Milyen könyveket ajánlotok? Rövidebb sci-fi/fantasy-ra gondoltam, vagy valami kaland, a lényeg hogy érdekes legyen a világa és lekössön.
Eddig nem nagyon olvasgattam, de most érdekel.
16\F
Kicsit fiatalabb voltam, mint te mikor olvastam ezt a könyvet, de a mai napig emlékszem rá és nagyon szeretem.
Stephen King - Christine
Tuti tetszeni fog.
Nem olyan rövid, de csak ajánlani tudom.
Humoros Fantasy, amit a legidiótább törvények uralnak:
Terry Pratchett - A mágia színe (Korongvilág 1.) 220/250 oldal
Terry Pratchett - A mágia fénye (Korongvilág 2.) 248 oldal
Terry Pratchett - Egyenjogú rítusok (Korongvilág 3.) 218/264 oldal (külön álló sztori ezzel is lehet kezdeni)
Terry Pratchett - Mort (Korongvilág 4.) Főszereplő maga a HALÁL, nagy betűvel csakis. Szitén külön álló történet.
És így tovább ha az első, és a második tetszett (mivel közvetlen folytatás) a többi is fog.
Ha nem tetszik az 1. feléig akkor persze ne erőltesd.
Fantasy:
John Caldwell - Káosz ciklusa
(sok kötet, de egyik sem féltéglányi méretű, humorosabb hangvételű klasszikus fantasy)
Jeffrey Stone - Az éj trilógiája, illetve a folytatása a Hajnal trilógiája (szintén vékony kötetek, sztem lebilincselően érdekes világot sikerült az írónak alkotnia, nem sablonos)
Marion Zimmer Bradley: Világok háza (urban fantasy)
Misztikus, krimis, kaland, fiatal szereplőkkel:
Jonathan Stroud: A sikító lépcső esete (fiatal szereplőkkel)
Lőrincz L. László: A Föld alatti piramis
Sci-fi:
Frank Herbert: Dűne
Alfred Bester: Tigris! Tigris!
Neal Stephenson: Snow Crash
Disztópia:
Michael Grant: Köddé váltak
Stephen King (Richard Bachman): A menekülő ember
Takami Kósun: Battle Royale
Metro 2033. Van folytatása, plusz kapcsolódó könyvek is ha megtetszene. A korosztályodat szerintem leköti, van belőle játék is és nem is túl hosszú egy kötet, plusz elég olvasmányos.
Asimov könyveibe is nyugodtan beleolvashatsz, nem muszáj az egész univerzumot elejétől a végégig kivégezni.
A Galaxis útikalauz stopposoknak "trilógiát" is ajánlom , bár összességében nem rövid, de szórakoztató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!