Darren Shan melyik könyveit ajánlanátok efy 14 éves gyereknek?
Az első válaszán javítanék kicsit. Vagy egy felnőtt trilógiája (A város), na azt nem ajánlanám neked. Ha félősebb vagy, akkor a vámpírosat, he bírod a durvább dolgokat, akkor mehet a démonos is. Én ezt a három sorozatát olvastam. Szóval sorrendben, a legkevésbé durvától a legdurvábbikig:
1, Vámpíros
2, Démonos
3, A város
Kiegészíteném az előző válaszolót: a Város-trilógián kívül az Árnyak asszonya is felnőttkönyv.
A két sorozattal kapcsolatban egyetértek, a vámpíros könnyedebb, a démonos némileg véresebb. Az új, zombis könyveit (Zom-B sorozat, talán kettő jelent meg eddig magyarul a ~10-ből) még nem olvastam, de állítólag azok is jók.
Van pár egykötetes könyve is, a Kojaszan szerintem inkább kisebbeknek való (10-12 évesre tenném a célcsoportot), de a Vézna hóhér kifejezetten jó 14 éveseknek. (Mondjuk utóbbi nekem nagyon szájbarágósan tanmesének tűnt, de én 24 évesen olvastam.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!