Nektek tetszene egy ilyen könyv (feldolgozás)?
Gondoltam arra, hogy a már jól ismert "Fekete ruhás nő" történetét feldolgozom és viszek bele egy szerelmi szálat.Az alaptörténet nem változna, a történet a következő lenne:
Nathaniel és Annabelle három éves koruk óta ismerik egymást. Az évek elteltével a két gyermek között mély szerelem alakul ki. Alice Dabrlow tiltása ellenére a két gyerek éjjelente surran ki, hogy találkozhassanak. Egyik nap Annabelle szülei bejelentik, hogy egy munkalehetőség miatt az Egyesült Államokba költöznek. Az utolsó estén a két gyerek megígéri egymásnak, hogy gyakorta küldenek hírt egymásnak magukról, Nathaniel pedig megígéri Annabelle-nek, hogy feleségül veszi, Annabelle pedig azt, hogy amint tud visszatér. Nathaniel három nap múlva meghal, majd 14 évvel később Annabelle visszautazik, hogy tisztázza a dolgokat Nathaniel-el, de szembesül vele, hogy a fiú meghalt és teljesen összetörik, mivel Alice közli vele a hírt. Annabelle vissza akar menni a szüleihez, de közben Alice meghal, Annabelle pedig találkozik Jennet-tel, majd úgy dönt, hogy nem száll vonatra hanem egyelőre marad. Elkezd nyomozni és közben megismeri Arthurt az ügyvédet. Most nem tudom hogyan lenne tovább, majd kitalálom :D És még egy kérdés: ha megírom ezt a könyvet ami ugye feldolgozás, akkor az nem szerzői jogsértés? Nektek mennyire tetszene egy ilyen történet?
Dan Brown világhírű írót is beperelték azzal az indokkal, hogy az egyik könyve kisebb átírásokkal de feldolgozás.
Amúgy a sztorid nekem túl giccses, és eleve nem j az ha valaki koppint. Nem kell másolni senkit, még ha kis változással lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!