A tűz és jég dala című regényben a wargok bármilyen állatot képesek irányítani? A sárkányokat is?
Amilyen állattal kapcsolatot alakítanak ki. Vannak olyan állatok, amik könnyebben "magukba engedik" az embert és vannak, amik nem. Pl. kutyákkal könnyű kapcsolatot kialakítani, mert hűséges jószágok, de egy farkassal már sokkal nehezebb és ha valaki egy farkasba wargol rendszeresen, akkor az egy örök életre a warg "testévé válik".
Mivel a wargok alapvetően Északon éltek és élnek, míg a sárkányok Valyriában, majd Westeros déli részén, így sok találkozás nem történt köztük, lehet egy sem, így pedig nem tudni,hogy a wargok képesek-e sárkányokat irányítani.
Van olyan elképzelés, hogy minden valyriai sárkánylovas egyfajta warg volt és így tudták megszelídíteni a sárkányokat, de ez egyelőre csak egy teória néhány olvasó által.
Varamyr tudott jegesmedvét, árnyékmacskát (? ennek nem tudom már mi a magyar neve) és sast is.
Arya pedig macskát. Ha jól emlékszem, olyat említenek, hogy a macskákat nagyon nehéz vargolni.
Lyanna Stark pedig talán lovat.
Szerintem attól függően, hogy milyen erős vargról van szó (mert nincs mindenki egy szinten), lehet tudnak sárkányt is.
Pl. szerintem Bran tudna, ha tud embert is. (Embert is nagyon nehéz.)
Az egyáltalán nem biztos,hogy Arya macskát vagy Lyanna lovat. Mivel utóbbiról annyit mondtak,hogy szeretett és tudott lovagolni, Arya pedig a farkasát, Nymeriát wargolta.
A macskafajtákra azt mondták,hogy azokat nehéz irányítani és nem lehet velük igazi kapcsolatot létrehozni, hanem csak erővel lehet őket rábírni a wargolásra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!