Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért jó könyvet olvasni?

Miért jó könyvet olvasni?

Figyelt kérdés

2016. febr. 20. 09:45
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem egy jó könyv toleranciára tanít, mert az író ítélkezéstől mentesen képes a karaktereit felépíteni. Nem minden könyv jó, de a jó könyveket élvezet olvasni.
2016. febr. 21. 08:56
 12/18 anonim ***** válasza:
36%
Én azt szeretem a könyvekben, hogy részletesebbek, gazdagabb képet adnak mint amire egy filmnek lehetősége van. Tetszik mikor beleláthatok a szereplők fejébe, és egyenesen imádom mikor annyira elvarázsol egy-egy történet, hogy amikor felemelem a fejem a könyvből, pár pillanatig gondolkodni kell hol vagyok :) Na jó, ez csak az igazán nekem való könyvekre igaz. Ilyen volt a sárkánydárda krónikák, amit még gyerekfejjel kaptam a kezembe. Félelmetes mennyire együtt lehetett lélegezni a szereplőkkel. Ja, és a könyveknek van egy nagy előnye a filmekkel szemben: Nem szakítják meg reklámok :) és nem zökkentenek ki a hangulatból.
2016. febr. 21. 12:17
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, legyél már kicsit őszinte. Szerinted nem léteznek pl. DVD-k? Az emberek jelentős része nem a tv-ben nézi a filmeket, ez 2016-ban már nem valami valóságtól elrugaszkodott álomkép.
2016. febr. 21. 15:25
 14/18 anonim ***** válasza:
30%
Tény és való hogy vannak dvd-k, de akkor is jobban szeretem a könyveket.
2016. febr. 21. 16:47
 15/18 anonim ***** válasza:
30%
De akkor legyél már őszinte. Szerinted azért jobb, mert te azt szereted. Az a "haha, nincs benne reklám" dolog csak egy marhaság volt, amiről te is tudod, hogy nem igaz.
2016. febr. 21. 16:59
 16/18 Titusztitusz ***** válasza:
69%
Azért jó könyvet olvasni, mivel fejleszti a szókincset, és a képzeletet...Gyakorlott könyvolvasónál kialakul egy egyfajta "belső látás" képessége, aminek lényege az, hogy az olvasó álltal olvasott szöveg a tudatában átalakul egyfajta "képi valósággá", mégpedig olyan képi valósággá, ami neki ideális...Ellentétben a filmnézéssel, ami képi világ MÁR KÉSZEN KAPOTT, és nem kell a filmnézőnek használnia az agyát, a képzeletét, elég csak bámulnia a film képeit, és nem kell közben gondolkodnia, meg használnia az agya szélesebb területeit...
2016. febr. 24. 17:34
 17/18 anonim ***** válasza:
30%

Kedves naplóm,

12 nap telt el a kérdés kiírása óta, és a válaszolók még MINDIG a filmeket ócsárolják a könyvek javára.

Nincs fény az alagút végén...

2016. márc. 2. 17:57
 18/18 anonim ***** válasza:

"még MINDIG a filmeket ócsárolják a könyvek javára"

Miért baj az, ha valaki a filmeket ócsárolja? Lehet, hogy két teljesen más műfaj, attól még nem kell, hogy bejöjjön mindenkinek mind a kettő.

Egyébként meg a filmnézők egy része tényleg nem tudja, hogy miről szól a film, amit néz. Ergó nem használja a fejét. Persze ez nem a film hibája, de a készítők lassácskán hozzájuk idomulnak és csak olyan "szemetet" adnak ki, amiken nem kell gondolkodni.

2016. márc. 2. 18:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!