Érdemes elolvasni a Harry Potter könyvsorozatot úgy hogymár láttam a filmet?
Nem olyan régen volt dettó ugyanez a kérdés...
Érdemes, főleg a harmadik résztől felfelé a történet fele kimaradt a játékidő korlátai miatt, legfőképpen a negyedik rész sínyli meg, gyakorlatilag érthetetlen rengeteg dolog ha csak a filmet látta valaki.
Nem írtad mennyi idős vagy, de ha felnőtt, amennyiben megteheted, javaslom eredeti nyelven olvasd, mert a TTB-féle magyar fordítás helyenként eltúlzott játékossága nagyon erősen hozzájárult ahhoz, hogy itthon a mai napig nem fogadják el legitim fantasyként, és még mindig gyerekkönyvként van beskatulyázva. Angolul sokkal komolyabb a hangulata, sokkal könnyebb belehelyezkedni felnőttként is. Persze ha mesekönyvként akarod olvasni, akkor legitim megoldás a magyar is, az is elég komor az utolsó részekre, de én az eredetire esküszöm.
Alsós koromban kezdtem el nézni a filmeket szerettem őket.
A Főnix Rendjénél már kezdett nagyon zavaros lenni a sztori. Persze a réginél is volt pár logikai bukfenc, de nem zavart.
Pár éve unalmamban kézbe vettem a könyvet...
és megvilágosodtam.
Iszonyat sok dolgot kihagytak a filmből és végre értettem mindent.
Igen!!:D
Az egyes jól írta, az időkorlátok kiatt a dolgok fele egyszerűen kimaradt.Engem az is idegesített hogy a filmben(5.,6.körül) raktak bele olyan részeket is amiknek semmi értelme és a könyvben benne se voltak... és az akciójelenetek is el vannak túlozva szerintem, de ettől függetlenül a színészek miatt a filmek se rosszak:)
Viszont ha csak a filmeket láttad a Harry Potter sztori felét sem ismered...:D
IGEN!!!!!!!!!!
A filmet vedd rövid előzetesnek, amiből megtudod, miről is lesz szó a könyvben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!