Tudnátok utópisztikus regényeket ajánlani?
Figyelt kérdés
Amit már olvastam: 1984, Állatfarm, Sötétség délben, Fahrenheit 451 hirtelen nem jut eszembe több. Interneten is keresgélek, de érdekelne ti Melyiket szeretitek még. Nagyon köszönöm a segítséget.2016. jan. 26. 14:51
1/17 anonim válasza:
Heló!
Szerintem a Mechanikus narancs tetszene neked, ha a fentiek tetszettek.
2/17 anonim válasza:
Bocs, megint összecseréltem a film magyar címét a könyv magyar címével: Gépnarancs (ez a magyar cím).
3/17 A kérdező kommentje:
Olvastam már kétszer, csak kifelejtettem a listából. :D Köszi és Burgesstől valami jót ismersz még? Mert a Gépnarancs nagyon tetszett.
2016. jan. 26. 15:17
4/17 A kérdező kommentje:
Én is szoktam keverni. :D
2016. jan. 26. 15:18
5/17 anonim válasza:
A felsoroltak annyira nem utópisztikusak, hogy egyenesen disztópikusak.
Ha a fiatalabbakna szánt is érdekel, akkor:
Marie Lu - Legenda trilógia
Éhezők viadala trilógia
Beavatott trilógia
Emlékek őre kvadrilógia
Napszemű Pippa Kenn
stb.
Egyébként ott van még a Felhőatlasz, Az út, Battle Royale, Szép új világ, Kazohinia.
6/17 anonim válasza:
Tőle még az Egy tenyér ha csattan-t nagyon szeretem. Kiváló írás.
7/17 anonim válasza:
Philip K Dick: Ember a fellegvárban
8/17 anonim válasza:
Ann Aguire- Razorland trilógia
Dan Wells- Részlegesek trilógia
James Dasner- Útvesztő trilógia
Ezek azok amik nálam garantáltan a top 3
9/17 anonim válasza:
A fentieken túl talán még ezek:
Ursula K. Le Guin: A kisemmizettek
Ursula K. Le Guin: A sötétség balkeze
Ursula K. Le Guin: A rege
10/17 A kérdező kommentje:
Tudom, elfelejtettem hozzá tenni, hogy disztópia is érdekelne. Anno középiskolában mi az Állatfarmot utópiaként tanultuk... Irodalom tanárunk pedig dicsekedett az 1000-1500 könyves olvasottságával, amibe valahogy nem fért bele az 1984 vagy Dosztojevszkij-től az Ördögök és még sorolhatnám. A töri tanár ajánlott helyette könyveket, neki megvolt az olvasottsága. Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszát.
2016. jan. 26. 19:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!