Ez még belefér egy regénybe? Vagy milyen műfaj lenne?
Ez lenne az első könyvem, a terv lassan 3,5 éve meg van, de eddig nem éreztem késznek magam arra, hogy megírjam. Most talán belekezdhetnék arra gondoltam.
A történetben CSAK sárkányok szerepelnének, több száz oldalon keresztül részletesen le lennének írva a cselekmények, de ember NEM szerepelne benne semmilyen formában. Ráadásul az egész történet egy külön bolygón játszódna, semmi emberi nem volna benne.
Öt részből állna, rengeteg szereplővel, ezenkívül sok szálon is futna.
Nos, terjedelmileg szerintem nem sorolható be mesének, de mivel ember sem szerepel benne nem tudom besorolható-e egy fantasy regénynek, ha ezek közül egyik sem, ez milyen műfaj lenne?
Kérlek ne oltsatok le, mint írtam kb 3,5 éve készülök megírni, szóval nem kérek olyan választ, hogy "Csicska vagy, azt sem tudod mit akarsz írni." "Sza r író leszel" És társaik, mert már kaptam egy pár ilyet ebben a kategóriában.
Értelmes válaszokat szeretnék, előre is köszönöm!
Ahogy előttem írták, első könyvnek nem ajánlatos több részes könyvet írni főleg úgy nem, hogy ki is szeretnéd adatni. Rengetegen esnek bele ebbe az amatőr hibába, és csodálkoznak, hogy miért nem viszik a könyvüket, még akkor is ha azok esetleg jók.
De a kérdésre válaszolva ez fantasy. Nem számít, hogy van-e benne ember vagy sem.
Minden belefér egy regénybe. Nincs olyan, ami nem. Max rossz könyvek vannak. Még az se lényeges, hogy ha csak sárkányok a szereplők, amúgy is írtak már például ilyen könyvet:
Nekem kapásból az Egyedülálló sárkánylegenda sorozat (The Ultimate Dragon Saga) jutott eszembe, az is ilyen:
És igen, ez fantasy.
Én sem ajánlom egyből öt kötetre tervezni, de nézd, a te sztorid, te tudod, mekkora keret kell neki, ha meg akarod írni, ez ne tartson vissza. Csak ne akard azonnal és mindenáron kiadatni.
Szerintem vágj bele, ne érdekeljen senki véleménye és az sem hogy milyen műfaj. Az majd úgyis kialakul és ha 3,5 éve tervezgeted akkor csak jó lehet :) én is lassan 2 éve írok egy könyvet és ugyan így kezdtem el mint te.
Ki tudja talán egy teljesen új műfajt alkotsz. Ne izgasd magad hogy mi lesz, csak írjad ami eszedbe jut :) sok sikert hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!