S. O. S! Milyen könyvet vegyek szülinapra?
31.-étől 25 éves fiúnak...
Kurt Vonnegut könyveket szereti, Orwell 1984-ét, valamint Anthony Burgess Gépnarancsát is... Szóval valami utópia kéne. Olyan ami elismert, híres is valamennyire, de nem ilyen nagyon mainstream!
Egyébként bármilyen műfajút írhattok, ha a fentiek nektek is tetszettek!
Előre is nagyon köszönöm!
Esetleg:
Philip K. Dick: Ember a fellegvárban vagy esetleg valamelyik másik Dick regény. (pl.: Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal, Ubik, Kamera által homályosan, stb.) /Szerintem nem annyira "komoly", mint Vonneguth, vagy Orwell, de azért vállalható./
Neil Gaiman: Amerikai istenek /kicsit fantasy beütésű, de nem a manók, tündérek típusú. Gaimannek ez a könyve közelebb áll az utópiához, mint más, amit eddig tőle olvastam./
Szász Béla: Minden Kényszer nélkül /Memoár a Rajk per egyik túlélőjétől. Komoly könyv, nem regény, de ha belelendül az ember, szerintem letehetetlen. Tudtommal nincs friss kiadásban, de antikváriumból beszerezhető. Van annyira nyomasztó, mint Orwell, és ráadásul nem is utópia.../
Günter Wallraff: Legalul /Megintcsak egy "nem regény", de szerintem tetszhet. Egy oknyomozó újságíró beszámolója a '80-as évek németországi vendégmunkások helyzetéről - saját bőrén átélve. Olvasmányos, érdekes, hiteles, antikváriumban beszerezhető. A szerző ismert, mégsem tucat./
Köszönöm mindenkinek!
5-ös válaszoló, neked külön, te vagy a legjobb! Nagyon jókat írtál... Nagyon köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!