A Hp-ben Voldemortnak milyen alakú a patrónusa?
Sok helyen kerestem, de általában a jóknak írják ki, hogy milyen a patrónusa.
Pl:
Dumbledor: főnix
Piton: őzsuta
Harry: szarvas
Chó: hattyú
Hermione: vidra
Az előttem szólóknak igaza van, bár én nem feltétlenül a halálfalókra mondanám csak.
Szerintem azok a varázslók nem tudnak patrónust idézni akiknek sérült valamilyen formában a lelke, így nincsenek örömteli emlékei.
Voldemortnak sérült a leginkább a lelke, hiszen többfelé szakadt.
Wow, milliárdszor olvastam a könyveket, és még egyszer sem jutott eszembe ez a kérdés.
Szerintem kígyó lenne a patrónusa, de nem tudja megidézni a felsorolt okok miatt.
Szerintem az örömteli emlék valahol a szeretetben nyilvánul meg, Voldemort soha nem tudott szeretni, így patrónust sem tud idézni.
George pedig Fredet szerette legjobban a világon, ezért nem tudott az elvesztés ezután patrónust idézni.
Ha George nem tudott patrónust idézni Fred halála után, akkor Piton miért tudott Lily halála után?
Nyilván mert Rowling néni úgy döntött. Talán nyilatkozta is egy interjúban, hogy Voldemort nem vetemedne ilyen csillámló bűbájos varázslatokra, mint a patrónus. Amúgy meg, mire is használná?
A halálfalóknak is van patrónusa, de csak Piton tudott patrónust idézni.
Voldemortnak pedig egy kígyó.(szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!