Ja és légyszi írjatok:
-véleményt
-pozitívumot
-negatívumot
-kedvenc szereplőt (és hogy miért ő a kedvenc szereplős)
...stb
Szent Johanna Gimi: nekem nagyon tetszett mert egy mindennapi történet de mégis nagyon jó.A rossz az hogy az első 5 részben Reni nagyon sokat sír Cortezért.Kedvencem Kinga mert határozott okos lány.
Hűvösvölgyi suli: hasonló mint az Szjg.Negatívum hogy sok hasonlósag van benne.
Bexi sorozat: azért tetszett mert egy sztárok életébe látunk bele.
Szia!
Ha nem SZJG jellegűeket keresel, akkor teszek egy próbát az ajánlással. Ugyan a nagy részük nem mai, de hátha találsz benne neked tetszőt. Nálam nagy kedvenc volt:
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja /Nagyon szerettem, mert izgalmas, kalandos, csekély szerelemmel fűszerezve./
Ottfried Preussler: Krabat a Fekete Malomban /Ez lehet, hogy fiatalabb korosztálynak való, de én 14 évesen találkoztam vele és imádtam, mert kellően misztikus volt, és nem egy szokványos történet./
Robert Cormier: Az első halál után /Szerettem, mert nagyon nyomasztó volt, tömény realizmussal. De Cormiertől az Én vagyok a hunyó! c. regénye a fő kedvencem./
Rejtő Jenő: Előretolt helyőrség, A három testőr Afrikában, de tulajdonképpen bármelyik Rejtő mert fantasztikusan egyedi humora van./
Neil Gaiman: Coraline /Mert sötét és fura történet. És ennek ellenére - vagy épp ezért:jó. :)/
Lehet, hogy korai, vagy nem vág az ízlésedbe, de alapvetően mehet 14 évesnek:
Terry Pratchett könyvei. Fantasztikusan jó és színvonalas humora van, sablonmentes történetekkel.
Aztán...
14 évesen botlottam bele Leslie L. Lawrence regényeibe. Nem a minőségi irodalom csúcsa, de ennyi idősen szórakoztató és izgalmas volt. Nem kimondottan a tizenéves korosztálynak íródtak a könyvei, úgyhogy csak némi fenntartással "javaslom", de nálam anno belefért.
Sterling North: Barátom a mosómedvém /Mert imádtam a mosómedvéket, és szórakoztató a történet./
Anne Frank naplója /Mert megrendítő és valóságos./
William Golding: A Legyek ura /Mert töményen valóságszagú volt. Szintén egy nyomasztó történet./
Ennyi idősen olvastam Szbó Magda Abigél c. könyvét. Örök klasszikus - nekem nagyon tetszett.
Hirtelen ezek jutnak az eszembe.
Kiera Cass : a Párválasztó 1.,2.,3.,4.,
A kedvenc könyvem.Palotában játszódik a 4. világháború után,imádtam ! A kedvenc szereplőm May,a főhősnő húga :)
Jeanette Walls : Az ezüst csillag
Szeretem benne hogy nagyjából reális,bár ez kicsit régebben játszódik,én még is imádtam ! Kedvenc szereplőm nincs. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!