Dumbledore-tól nem volt nagy felelőtlenség egy 11 éves gyerekre bíznia a láthatatlanná tevő köpenyt, a Halál ereklyéinek egyikét?
Én azt hittem Arielt használ😉 Amúgy Harry nem tudta mi van nála,szóval nem kellett aggódnia,meg hát James-é volt.
.
Nem volt felelőtlenség, mert az Harry SAJÁT tulajdona, és az az apja halála után az ö tulajdona kellett volna hogy legyen, de nem volt kivitelezhető.
Ez volt a helyes, az első adandó alkalommal visszadni.
Dumbledore amúgy is elmondja hogy ő már szabadult volna töle.
Nem Dumbledore nem volt 100% biztos mit csinál, hanem Rowling. Mikor oda adta Harrynek a köpenyt még szerintem nem találta ki a Halál ereklyéit. Hisz mikor kiderült, hogy az egyik Halál ereklye mondták azért különleges, mert nem öregszik és nem lehet semmivel se átlátni rajta, mert nem használ rajta se bűbáj, se varázslat.
Viszont a korábbi részekben meg az ellenkezőjét írta. Nem tudom már pontosan melyik részben volt, de tettek rá említést, hogy éppenséggel kezd ,,halványodni", öregedni a köpeny. Aztán a negyedik részben kiderül, hogy Rémszem Mordon szemével át lehet látni a köpenyen, hála a szemen lévő bűbájoknak.
Röviden - tömören: jóval később találta ki Rowling a Halál ereklyéit, mint amikor megkapta Harry a köpenyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!