Ti milyen könyveket olvastok szívesen? Úgy értem milyen kategóriákban és témákban? Gondolkodtatok már azon hogy ti is írjatok? :D
Előző vagyok :D
Igen, én szoktam irdogálni, bár nem történeteket, hanem saját életemben történt eseményekről írok rövidebb novellákat.
De csak magamnak csinálom, hogy jobban feltudjam dolgozni :)
Életrajzi.
Nyilván a sajátomból is lehetne és talán még jó is lenne.
Inkább a sci-fi írás vonzana, ha már nekiállok.
Szerintem sem jó ha minden esetben happy-end van
az olyan sablonos és kiszámítható ellenben ha valami drámai jelenettel valami nagy csattanóval lesz vége az minden csak nem unalmas :)
életrajzi szövegeket nem hiszem hogy olvastam volna már legfeljebb irodalom órán
Nem igazán irodalmi életrajzra gondolok, hanem például híres emberekére.
Arnold, Robert De Niro, Alex Ferguson stb.
Fantasy, kaland, krimi, horror :)
És nem csak gondolkodtam, hanem rengeteget írtam/rok is (fanficek, novellák, meg egy regénykezdemény).
Leginkább Fantasy és E/1.
Fantasy: Nem a Harry Potter (csak boszik és varázslók) stílusú kötetek. Inkább a vegyes típusú, amiben sűrűn szerepelnek varázslatképtelenek is.
E/1: Ebbe lehet nagyon beleélni magad. Átérzed a főszereplő helyzetét és beleképzelheted magad a helyébe.
De ha valamit nagyon szeretek, az a teljesen összekutyult. Amiben van minden. Pl.: Átlatog lány (12-14 éves) készül egy kirándulásra, de előtte "szupererőt" kap. Aztán jönnek a varázslények, a normális emberek gyanakvása, relytéjes események stb. Van benne kaland, átlagosság, egy csipet szerelem és a való életben előforduló cselekmények is.
Én is elkezdtem írni, persze hobbiból! Fantasy típuson gondolkozom, ami keveredik az E/1-gyel.
Ha te könyvet akarsz írni, akkor sok szerencsét és hatalmas fantáziát kívánok! 😉
Szia! 👋
Ui.: 12 éves lány vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!