Szerintetek megérné petîciôt készîteni, hogy folytassák a Berserk manga fordîtását?
Úgy tűnik nem volt elég nagy ahhoz, hogy fenntartsa a Berserket...
Amúgy nem a petíciót aláírókról beszéltem, hanem a kiadó embereiről, hogy őket nem fogja meghatni a sok letöltögetős mangarajongó.
#5: A petíció nem a Berserk manga kiadásának folytatásához kell, hanem hogy a fordítók folytassák az eddigi fejezetek lefordítását! xD
Szerintem egyébként hülyeség petíciót írni egy fansubber csapatnak. Nekik nem ez a munkájuk, munka/iskola és magánélet mellett fordítanak kizárólag hobbiból. Biztos volt oka, hogy félbe hagyták a fordítást, ha szeretnék maj újra kezdik.
Ha jól értettem, akkor azért akarsz petíciót, hogy továbbra is kiadják hivatalosan magyarul a Berserk mangát (legalábbis abból a részből, hogy rohannál a könyvespolchoz erre következtettem). Ez esetben totál fölösleges volt már megcsinálnod az egészet, mivel nem fogja meghatni őket. Azért szüntethették be, mert a legtöbb magyar manga rajongó pusztán gépen keresztül olvassa az adott mangát, jelen esetben a Berserk-t. Vásárolni viszont meg nem vásárolja meg, így a kiadónak nem éri meg. Nekik akkor érnék meg, ha vennék, mint a cukrot, hisz abból van bevételük. Annyi bevételt meg nem produkálhatott, hogy meg is érje nekik. Magyarországon alapból nem éppen jók a könyvvásárlási szokások. Két féle könyvet vesznek a legtöbben: amiből éppen film van a mozikban, vagy pedig valami hírességről szól. +1 még a kötelező olvasmányok.
Úgyhogy már a rendes könyvárusítás se éri meg, nem pedig manga árusítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!