Készülök írni egy történetet, miként szokták ezt csinálni?
Lassan a testtel! Azért ne mindjárt Hollywoodra tekints, ha egyelőre még egy cselekményed sincs. Ez két külön műfaj, döntsd el, mit szeretnél.
Ha animációs film a cél, akkor forgatókönyv, aminek szigorú szabályi vannak. Két óránál hosszabb alkotásban eleve nem érdemes gondolkodnod, vagy sorozat - mindkettő egészen más megközelítést igényel. Ha ilyen terveid vannak, érdemes felkeresned olyanokat, akik írtak már forgatókönyvet, illetve beszélgess el rajzolókkal, képregényesekkel is, hogy jobban lásd a megkötéseket. Ez elég drága mulatság, rengeteg buktatóval.
A másik, hogy írsz egy regényt. (Valóban, ha nagyívű a történet, a novella szóba sem jöhet.) Ilyenkor nem a te dolgod, mi lesz vele végül, ahogy azt sem kérheted, hogy nevezzenek el rólad egy kisbolygót. Ha valaki lát benne ötletet, és elég híres a regény ahhoz, hogy filmre vigyék, majd készül belőle egy. Regényt meg simán leülsz írni - írástechnikai kérdéseknek utánanézhetsz, de ennél többet nem segíthet a net.
Fölösleges azt mondanod hogy a kivitelezés lehetetlen.
Természetesen animációs kisfilmet az saját magam fogom megcsinálni. Benne vagyok az animálás témában, ha páran nekiállunk akkor nem állnánk messze attól hogy egy amatőr kiflimet összehozunk. Az a kész kerettől dől el hogy én egyedül, vagy 5-en vagy adjon isten többen állunk neki. De az első sorod után nem vártam mást tőled a demotiváláson kívül, úgy értem hogy választ vagy bármi ilyesmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!