Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Készülök írni egy történetet,...

Készülök írni egy történetet, miként szokták ezt csinálni?

Figyelt kérdés
Van egy már meglévő történet a fejembe, részletes cselekményekkel, szereplőkkel, világgal. Fantazi sci-fi témájú. Egyenlőre nem vagyok biztos a cselekmény és magával történet leírásának terjedelmével. Mivel kezdetben a szereplőket külön szálon fogom bevezetni, továbbá nagy hangsúlyt fogok a világ kidolgozásába fektetni ezért a novella nem gondolom hogy megfelelő műfaj lenne. Mindenképpen egy keretet szeretnék alkotni amiből esetleg egy animációs filmet lehessen adaptálni. Milyen szokott lenni az ilyen irományoknak a műfaja? Továbbá milyen szerkezetűek? Honnan tudnék ennek utánaolvasni? Milyen témában keressek?
2015. nov. 16. 14:01
 1/5 anonim ***** válasza:
Regény esetleg? Tanácsnak én csak annyit tudok neked ajánlani hogy ha fejleszteni akarod az írói képességeidet, ne kérdéseket tegyél fel amire válaszokat kapsz, hanem írj írj írj, sokat, rengeteget.
2015. nov. 16. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Lassan a testtel! Azért ne mindjárt Hollywoodra tekints, ha egyelőre még egy cselekményed sincs. Ez két külön műfaj, döntsd el, mit szeretnél.

Ha animációs film a cél, akkor forgatókönyv, aminek szigorú szabályi vannak. Két óránál hosszabb alkotásban eleve nem érdemes gondolkodnod, vagy sorozat - mindkettő egészen más megközelítést igényel. Ha ilyen terveid vannak, érdemes felkeresned olyanokat, akik írtak már forgatókönyvet, illetve beszélgess el rajzolókkal, képregényesekkel is, hogy jobban lásd a megkötéseket. Ez elég drága mulatság, rengeteg buktatóval.

A másik, hogy írsz egy regényt. (Valóban, ha nagyívű a történet, a novella szóba sem jöhet.) Ilyenkor nem a te dolgod, mi lesz vele végül, ahogy azt sem kérheted, hogy nevezzenek el rólad egy kisbolygót. Ha valaki lát benne ötletet, és elég híres a regény ahhoz, hogy filmre vigyék, majd készül belőle egy. Regényt meg simán leülsz írni - írástechnikai kérdéseknek utánanézhetsz, de ennél többet nem segíthet a net.

2015. nov. 16. 15:09
 3/5 A kérdező kommentje:

Fölösleges azt mondanod hogy a kivitelezés lehetetlen.

Természetesen animációs kisfilmet az saját magam fogom megcsinálni. Benne vagyok az animálás témában, ha páran nekiállunk akkor nem állnánk messze attól hogy egy amatőr kiflimet összehozunk. Az a kész kerettől dől el hogy én egyedül, vagy 5-en vagy adjon isten többen állunk neki. De az első sorod után nem vártam mást tőled a demotiváláson kívül, úgy értem hogy választ vagy bármi ilyesmit.

2015. nov. 16. 23:26
 4/5 A kérdező kommentje:
Még ha egyedül nekiállok akkor is lesz már egy váz amiből adaptálni lehet, egy nagyobb, vagy kicsivel nagyobb dolgot, vagy esetleg csak hozzáadunk az előzőhöz. Egyedül rohadt sok idő, és alacsony minőségű, rövid terjedelmű dolgot tudok alkotni, de ez is már egy váz. De ezelőtt is kell ugyebár kell egy szöveges forma ami tényleg mindennek az alapja, és ebbe a témában nem vagyok benne. Kis lépésekkel haladva eredményt érek el, anélkül hogy nagy fába vágnám a fejszémet. Végül úgy is kiderül meddig jutok, hogy menyire működik a koncepcióm, de nem lesz üres nekifutás.
2015. nov. 16. 23:36
 5/5 anonim ***** válasza:
Ahelyett hogy itt pofáznál milyen sikeres leszel, inkább csináljad.
2015. nov. 22. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!