Egy blogot szeretnék csinálni csak nem tom milyen történet legyen vagyis én úgy vagyok vele hogy nem tudom elkezdeni ha valaki segítene elkezdeni egy történetet írni akkor a 2 részét márt megtudom minden áron szeretnék egy blogot, történetet írni?
Üdv!
Amennyiben novella vagy történet ügyében szerkesztőtársat, írótársat, lektort, kritikust vagy bétázót keresnél az email címem: misi.verhas@gmail.com
Nem teljesen világos a kérdésed: blogot vagy történetet szeretnél? Ha irodalmi műfajban tevékenykednél akkor abban tudok segíteni úgy hiszem. Ha blogot gyártanál akkor abban -, nem igazán irodalmi jellege miatt, nem tudok segíteni.
Novella írásához először az ember mindig kiválaszt egy műfajt és (ez csupán javaslat) a mondanivalót. Ha arról szól egy novella hogy Pistike leugrott a boltba egy kenyérért és fizetett kettőezer-ötszázhuszonhét forintot akkor az nagy valószínűséggel senkit nem fog érdekelni, hacsak nem írsz olyan jól mint Örkény.
Ha ez megvan akkor számos nyitási forma közül válogathatunk. Például "in medias res" a dolgok közepébe vágva azzal nyitsz hogy "Julien Ivanovics végül megnyomta a gombot majd kinézett az űrsikló ablakán. A bolygó alatta néhány pillanattal később milliárd darabra szakadt." Ilyenkor az olvasónak esélye sincs megérteni mindez miért történt és csak ahogy kibontakozik a történet, ismerjük meg az előzményeket. Ennek a kezdésnek másik változata mikor azzal nyitsz hogy XY csinál valamit holott a valódi történet XZ-ről fog szólni és csak később derül ki hogy miért nyitottál XY-al. (Valamilyen kapcsolatban állnak vagy ilyesmi.)
Kezdheted a történetet egy körülírással. Pl.: "Csodaszép nyári reggel volt. A nap besütött az Akácfa utca 12. ablakán egyenesen Péterfi Péter szemébe. Péterfi Péter ez a kiváló férfiú 179 centi magasságával, barna hajával és mélyzöld szemével egyike volt az átlagembereknek. Mint ilyen ő sem állhatta ha a nap egyenesen a szemébe süt."
Stb. Leírhatod a tájat ahol játszódik, az embert, akármit.
Név ügyében. Kiváló névgenerátorok vannak a neten. Beütöd google-be: "Name generator". Ki fog adni egy angol nyelvű névgenerátort. Ha magyar név kell akkor pillants az első tárgyra a közeledben. Nálam: Pizzásdoboz. Vedd az első betűt: P. Gondolj az első névre ami P-vel kezdődik. Pál. Tessék, egy kiváló magyar név.
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!