Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mit szeretsz leginkább a...

Mit szeretsz leginkább a Harry Potter könyvekben?

Figyelt kérdés
A kérdés nyilván azoknak szól, akik szeretik a Harry Pottert.
2015. nov. 16. 02:12
 1/8 anonim ***** válasza:

Imádtam egyrészt, hogy Harryékkel együtt nőttem fel. 9 voltam, mikor megkaptam az első kötetet, és így könnyű volt magamat beleélni mindig a szereplők problémáiba, izgalmába, ha újraolvasom őket, ez a fajta izgalom még mindig ott van :)

Tetszik, hogy mennyire komplex a történtet. Hogy ami jelentéktelen dolognak tűnt az első 1-2 kötetben, annak a végére óriási jelentősége lesz, kiderül, hogy semmi sem történt véletlenül, csak Harryék felnőttek, és kitágult a világ.

Nagyon tetszik ez a varázsló-mugli világ, amit az írónő kitalált. Jól fel van építve, hiteles, még akkor is, ha felmerül 1-2 kérdés.

És persze ott van az írónő stílusa, amit szerintem tök jól sikerült lefordítani, nagyon magával ragad a történet.

2015. nov. 16. 06:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Azt én is annyira szerettem, hogy gyakorlatilag a könyvekkel nőttem fel.

Nekem a lezárás nagy kedvencem még, én imádok olvasni, és nagyon sok könyvnél vagyok úgy, hogy na és aztán?, és utána?, hogy volt utána? Ennyi?

De Harry Potternél annyira zseniálisan megoldotta azt az öt oldalt a végén, hogy mikor befejeztem és leraktam, tökéletesen elégedett voltam, azt éreztem, hogy ez igen, nincs több kérdésem és annyira jó volt.

2015. nov. 16. 13:52
 3/8 anonim ***** válasza:
Lebilincselő, tökéletesen felépített világ, a szereplőket könnyen el tudom képzelni és a helyükbe képzelni saját magam. Bár nekem igazán az 5. könyvtől vált érdekessé, az első 4 nem volt felépítve annyira jól irodalmilag. Ja, és persze maga a sztori amit még szeretek, és hogy nincs benne csöpögés. A humor is nagyon jó. És isteni filmeket csináltak a könyvek alapján. :D
2015. nov. 16. 14:35
 4/8 anonim ***** válasza:
Én befejezéssel úgy voltam, hogy letettem és így 5-10 percig néztem ki fejemből. Hogy ennyi? Nem lesz több könyv? Persze tudtam ez az utolsó kötet, de mégis átélni hogy vége egy egészen más dolog. Már úgy hozzám nőtt Harry Potter, annyira az életem részévé vált, hogy elképzelni se tudtam az életem nélküle.
2015. nov. 16. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:

Ez az a kérdés, amit imádok, ugyanakkor amire nagyon nehéz válaszolni.

Mert mit szeretek benne? Mindent. De tényleg. Nincs olyan, amire azt tudnám mondani, hogy nem tetszik benne. Szeretem az egész HP-univerzumot, a szerethető karaktereket, hogy abszolút bele tudom élni magam a bőrükbe. Szeretem a hangulatát, szeretem, hogy ahogy a szereplők nőttek fel, úgy idősödtem én is (bár kicsit fiatalabb voltam, mint Harryék a történetben, én 8 évesen kezdtem), szeretem, hogy bár mind a 7 kötetet rengetegzer elolvastam, akárhányszor olvasom újra, sosem érzem azt hogy unnám, mert mindig felfedezek benne 1-1 apróságot, amit addig nem vettem észre.

2015. nov. 17. 16:01
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Engem nem érdekelt sosem, ami (mai szóval élve) túl hype-olt. Így én 18 voltam, mikor a filmet megnéztem. Aztán egyszerűen az elvarázsolt még ennyi idős létemre is. Így a könyveket azonnal beszereztem. Érezhető volt rajta, hogy fejlődés regény. De nem zavart.

A kérdésre válaszolva, a zsenialitást szeretem bennük. Ahogy fel van építve, egyről a kettőre. A varázsigék nevei, a kapcsolatok, a sors, a tárgyak.

Még 20 évesen is olyan izgatottsággal tudom elolvasni, mint 9 éves unokaöcsém. Örök darab, ami a mindenkiben marad gyermeket szórakoztatja.

2015. nov. 22. 21:46
 7/8 tiniky válasza:
HP rajongók figyelem az írónő tervezi a nyolcadik könyv részt :D
2015. dec. 11. 20:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Ha a Harry Potter and the cursed child-ra gondolsz, akkor az nem könyv lesz, hanem egy kétrészes darab a West Endre. A könyvre azt mondta, hogy nem lesz, de hiába mondja, valaki úgy is lesz, aki megvágja amit mond és felteszi a youtube-re hogy úgy tűnjön, mintha reményt keltene egy új könyvvel kapcsolatban.
2015. dec. 12. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!