Verne és Victor Hugo könyvei mennyire nehezek franciául?
Figyelt kérdés
Szeretném ezeket elolvasni, viszont hamarosan elkezdek franciául tanulni, és arra gondoltam, akkor már megvárom amíg tudom eredetiben olvasni. Milyen szint szükséges hozzájuk?2015. nov. 10. 22:32
1/2 anonim válasza:
Aki jól tud franciául, annak nem nehezek, de gondolj bele:
ezek XIX. századbeli írók, a nyelvezetük is akkori.
Ha valaki most kezdene magyarul tanulni, valószínűleg nem Jókait vagy Berzsenyit javasolnék neki.
Komolyan kell tudni a nyelvet, a régies szavakat, de főleg azokat az igeidőket, amelyeket meg kell ugyan tanulni, de a mai beszédben már nem használják.
Ettől függetlenül, ha ilyen erős a motivációd, hamar eljutsz erre a szintre is, rajta!
Kezdő tanulóknak viszont inkább mai újságokat, magazinokat ajánlanék, én is azokkal kezdtem.
És nem bántam meg.
Ha körülnézel a "francia" kérdések között ezen az oldalon, meglátod! :)
2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) persze, nem első olvasmánynak gondoltam :D először angolul is meséket olvastam :DD
2015. nov. 11. 11:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!