Milyen könyvsorozatot lenne érdemes elkezdeni?
Ha középkor mágia és fantasy akkor:
Örökség tetralógia-Eragonnal kezdődik
Varázskör sorozat-kicsit régebbi, és nem is hypeolt, de egynek elmegy
Forgotten Realms könyvek-itt a minőség változó, Drizz't do Urdren nem rossz karakter
Trónok harca-ez már összetettebb, "realisztikusabb" a kevés mágiát leszámítva, valamint a sztori sötétebb, felnőttesebb
Warhammer-ez a legvéresebb és legsötétebb világ talán. Hellyel közzel középkori fejlettség, mágusok, illetve a törpök használnak fejlettebb dolgokat, na és a Káosz örökké terjeszkedő árnyéka
Terry Goodkind - Igazság kardja sorozatát és R.A. Salvatore - Sötételf (Drizz't do Urdren) sorozatát én is ajánlom. Szerintem is jók.
Ezeken kívül még:
Jonathan Stroud - Bartimaeus sorozatát
Terry Brooks - Shannara sorozata
Raymond E. Feist - Résháború sorozata
Margaret Weis · Tracy Hickman - Sárkánydárda krónikák sorozata
F/20
és köszönöm az eddigi válaszokat
Héé, el ne felejtsd:
Andrzej Sapkowksi Vaják könyvsorozata.
Nem írták, pedig alapmű! Sötét középkor, háború, mágia, járvány, humor. Minden.
Michael Moorcock majdnem minden műve valahol összefügg, de vagy az Elric-regények, vagy a Corum sorozat (már maga a Corum kardjai is három kisregény, a második trilógiát nem olvastam) Salvatore után simán megér egy próbát. Inkább alternatív Föld, valódi középkor a Harcikutyában van, de az nem sorozat.
Illetve Kornya Zsolt (Raoul Renier néven) Mersant-sorozata is középkor-mágia vonalon mozog.
james dashner útvesztő
Ezt tudom javasolni.
olvastam és nagyon jó volt érdemes elolvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!