Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mi a véleményetek a Drakula...

Mi a véleményetek a Drakula című könyvről?

Figyelt kérdés
Olvasnék valami vámpírosat, de olyan igazit, tudjátok. Az eredeti, Bram Stoker írta Drakula könyvről mit gondoltok? És Abraham Lincoln a vámpírvadász? A filmet láttam, az nagyon tetszett. A könyv is jó?
2015. okt. 26. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, mik az elvárásaid "igazi vámpíros" regény alatt. Gótikus romantika, levélregény, 400 oldal, a folklór csak egy körítés az erotikus részekhez. (Ne várj sokat, akkoriban ilyesmiről nem lehetett írni.) Mégis bevonz.

Abraham Lincoln a vámpírvadászt nem olvastam, de szidják-dicsérik. Ha a film tetszett, a kritikák alapján a könyv sem lesz nagy csalódás.

2015. okt. 26. 21:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát nem ez a twilight-féle vámpír, hanem igazi. :D Nem olvastam még hasonlót, szerintem megpróbálkozom vele. :) Köszönöm szépen a választ!
2015. okt. 27. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:

Nekem a Drakula nagyon nagy csalódás volt. Unalmas, antiklimatikus...

Darren Shan Vámpírkönyveit ajánlanám. (Nem a filmet. Az valami bűnrossz.) Izgalmas, egyedi, és nagyon leköti az embert. :)

2015. okt. 28. 11:41
 4/6 A kérdező kommentje:
Mindenképpen utánanézek, köszönöm. :)
2015. okt. 28. 18:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Asszem, nekem örökre Stoker marad a kedvencem, talán a könyv régi kiadása miatt is, amivel, mikor végre sikerült megkaparintanom a könyvtárból, élvezettel bújtam a takaró alá és pergettem a megsárgult lapokat hajnalig, elmerülve egy másik világban. Sötét, morbid, a természetfeletti horror vegyítve a krimivel - egy klasszis.

A vámpírvadászt nem olvastam, de S. King-nek a Borzalmak városa (Salem's lot) szintén vámpírokról szól, szerintem azzal sem jársz rosszul.

2015. okt. 31. 00:30
 6/6 A kérdező kommentje:
Engem is valahogy nagyon vonz ez a Drakula... Nem tudom, miért, de még hasonló könyvet sem olvastam soha, és jó lenne kipróbálni. Olyan hangulatos lehet. :D Utánanézek annak, amit írtál, köszönöm :)
2015. okt. 31. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!