Mi a véleményetek a Drakula című könyvről?
Attól függ, mik az elvárásaid "igazi vámpíros" regény alatt. Gótikus romantika, levélregény, 400 oldal, a folklór csak egy körítés az erotikus részekhez. (Ne várj sokat, akkoriban ilyesmiről nem lehetett írni.) Mégis bevonz.
Abraham Lincoln a vámpírvadászt nem olvastam, de szidják-dicsérik. Ha a film tetszett, a kritikák alapján a könyv sem lesz nagy csalódás.
Nekem a Drakula nagyon nagy csalódás volt. Unalmas, antiklimatikus...
Darren Shan Vámpírkönyveit ajánlanám. (Nem a filmet. Az valami bűnrossz.) Izgalmas, egyedi, és nagyon leköti az embert. :)
Asszem, nekem örökre Stoker marad a kedvencem, talán a könyv régi kiadása miatt is, amivel, mikor végre sikerült megkaparintanom a könyvtárból, élvezettel bújtam a takaró alá és pergettem a megsárgult lapokat hajnalig, elmerülve egy másik világban. Sötét, morbid, a természetfeletti horror vegyítve a krimivel - egy klasszis.
A vámpírvadászt nem olvastam, de S. King-nek a Borzalmak városa (Salem's lot) szintén vámpírokról szól, szerintem azzal sem jársz rosszul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!