Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Az Odüsszeiában miért haragsza...

Az Odüsszeiában miért haragszanak az istenek Odüsszeüszra?

Figyelt kérdés
És tulajdonképpen 20 év múlva tért haza összesen? A történet ugye ott kezdődik hogy az Istenek gyűlése úgy dönt Odüsszeusz térjen haza. De ez már 10 év után van nem? Addig hol volt? És Poszeidón a fia miatt haragszik rá? Valahol olvastam hogy azért mert megölte a fiát de a történetből csak annyit tudtam kivenni hogy meghalt. Miért ölte volna meg Odüsszeusz?
2015. okt. 17. 11:28
 1/8 anonim ***** válasza:
A trojai falo miatt haragszanak.
2015. okt. 17. 12:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Mert csellel szerezték meg Tróját? Csak ezért?
2015. okt. 17. 12:30
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azert nem ennyire egyszeru. Troja szent varos volt, amit az istenek vedtek. Csellel szereztek meg, ezert az istenek megharagudtak Odusszeuszra. Es elkezdtek keverni a szalamit. :) Nem tudom mennyire ismeros a tortenet, de van benne egy kuklopsz vakitas is, aki Poszeidon fia. Igy a tenger istene ossze-vissza kuldi a hajot mindenfele. Majd 10 evig tarto bolyongas utan a tobbi isten segit Odusszeusznak hazaterni.
2015. okt. 17. 12:59
 4/8 anonim ***** válasza:
Poszeidón fia az óriás (küklopsz) volt. És nem megölte, hanem megvakította. Ezért volt rá mérges Poszeidon. Ugye a küklopsz sorra felfalta az embereit és a barlangjából csak új juthattak ki, ha megvakítják (mert valami állati nehéz kővel zárta le mindig, amit csak ő tudott elmozdítani).
2015. okt. 17. 13:13
 5/8 anonim ***** válasza:
*úgy
2015. okt. 17. 13:14
 6/8 anonim ***** válasza:
Koszi a javitast, mondjuk en is ezt irtam, de azert legyunk benne biztosak.
2015. okt. 17. 13:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Igen, utólag láttam, hogy ugyanazt írtad. De mielőtt írtam, csak a kérdező írását olvastam el. :D
2015. okt. 17. 13:58
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen ismerős a küklopszos sztori.
2015. okt. 18. 13:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!