Szeretitek a fantasy könyvekben a brutális elemeket?
Bővebben lent!
Figyelt kérdés
Én magam is írok fantasyt.Nálam bőven akad harcokban belezés,végtagcsonkítás,részletesen leírt gyilkolások.Gondolok itt pl ilyenre is:
Az én világomban jelen van a fekete mágia is,és mikor visszarángattak a túlvilágról egy élőhalottat arról két sorban leírtam hogy mozog.Tehát a törött lába minden lépésnél reccsent egyet,összecsuklott majd mászni kezdett a főszereplő felé,beleit a földön húzta.
Ilyeneket el tudtok még fogadni egy nyers középkori világot elétek táró könyvben?
Psze, de ne csak ilyesmi legxen benne és húztz egy határt, mennyire részletezed, mert uncsivá is válhat.
2015. okt. 5. 18:24
2/4 A kérdező kommentje:
Max két sor szokott lenni,és persze nem az összes.Köszöntem!
2015. okt. 5. 18:31
3/4 anonim válasza:
Semmi baj sincs ezzel, a dark fantasy-k alapból tartalmazzák ezeket a részeket is.
De valóban, mint ahogy az előző hozzászóló is írta, ennek arányban kell állnia azzal, hogy mit akarsz vele kifejezni. Túlzásokba nem kell esni, különben egy fantasy-ba oltott horrorszerű izé lenne belőle. :-)
2015. okt. 5. 21:55
4/4 anonim válasza:
Sokszor a kevesebb több. Ha arra utazol, amire John Caldwell (alias Nemes István), akkor folyhatnak a belek, ropoghatnak az élőholtak csontjai és még ennél is lélekemelőbb események történhetnek. A huszadik oldalon már átsiklik fölötte az olvasó tudata, amolyan háttér elemmé válik. Nem igazán azonosulunk vele, a mennyiség a minőség romlását okozza. Hátborzongatóbb, ha csak egyszer (vagy néhányszor) történik valami szörnyűség, és megragadod a lélektanát. Mint Stephen King Tortúrájában: lényegében két szereplő az egész, és fokozatosan erősödik a feszültség, minden pillanata magához láncol, a durva jelentek pedig hab a tortán, de nem maga a torta. Ijesztőbb, amikor nem történik semmi különös, csak számítani lehet arra, hogy történni fog.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!