Melyik könyvel kezdjem a gyűrűk ura világát?
Hali!
Én az a generáció vagyok, aki még ismeri az internet előtti időt, de már a z generáció kezdetét képezi...
1999-ben születtem, tehát most vagyok 16... a gyűrűk urát(film) megjelenése után több mint 10 évvel láttam és lenyűgözött... Mostanra jutottam el odáig, hogy elolvastam már 18 könyvet(Spiderwick krónikák, a 39 kulcs) és úgy gondolom, hogy menni fog a gyűrűk ura világa is... én a következő könyveket rendeltem meg: Szilmarilok,Húrin gyermekei,Befejezetlen regék,Hobbit és nemsokára megrendelem a gyűrűk ura könyveket is...
A kérdésem az lenne, hogy melyikkel kezdjem az olvasást illetve melyik az a könyv, amit még esetleg be kéne hozzá szerezni?
Egyébként úgy szerettem volna ezeket a könyveket, hogy fekete kemény borítósak... de sajnos a gyűrűk ura 1,2,3-at egyáltalán nem lehet már így kapni és a szilmarilokat pedig igaz, hogy feketén, de nem kemény borítósan árulják... így tehát csak a hobbit,befejezetlen regék,húrin gyermekei 3-ast tudtam akaratomhoz híven beszerezni...
"most vagyok 16"
"Mostanra jutottam el odáig, hogy elolvastam már 18 könyvet"
Kemény :D
"nem lenne fogalmam a bolygók elhelyezkedéséről a földön"
A bolygók nem a földön vannak - de még csak nem is a Földön. Persze lehet, hogy tévedek, én nem vagyok amatőr csillagász.
"amatőr író, ugyanis az internetre feltett 4 versből"
A szó ami keresel: költő.
"belekötsz mindenbe és mindenkibe"
Csak abba, amin fogást találok.
"tedd meg nekem azt, hogy a jövőben nem bosszantod a másikat, hanem inkább segítesz rajta"
Ne aggódj, teszek elég olyat, ami ellensúlyozza az "észosztást".
"nem szégyellem azt, hogy most szerettem meg nemrég az olvasást"
Ne is szégyelld. Olvass tovább szorgalmasan, minden könyvtől csak több leszel. 18000-ig meg se állj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!