Tudnátok ajánlani rövid történetes novellákat?
Olyasmire gondoltam, mint az Esti Kornél, Örkény István ötpercesei, J.D. Salinger 9 történet szóval leginkább nem összefüggő novellák érdekelnének. Leginkább a szépirodalmat kedvelem, de a kortársokkal sincs problémám. Vagy esetleg valami kis rövid, összefüggőt is ajánlhattok, Zabhegyezőhöz, Franny and Zooeyhez hasonlót.
17/L
Szia!
Elsőre ezek jutnak eszembe:
Stefan Zweig novelláit nagyon kedvelem, hátha neked is tetszenének.
Pl: Saknovella, Ámok, Égő titok, Az érzések zűrzavara, Könyves Mendel
Hirtelen ezek jutottak tőle eszembe. Gyűjteményes kötetekben olvastam tőle sokat.
Palotai Boris: Szerelmespár
/Szerintem jó, bár elég nyomasztó történetek./
Michael Ende: Tükör a tükörben /rövid és meglehetősen elvont történetek, de nekem anno 17 évesen tetszett - és még most is :) /
Csáth Géza novelláival szintén 17 évesen találkoztam, és akkor nagyon kedveltem minden borzasztósága ellenére.
Bernard Malamud: Az első hét esztendő /nagyon szeretem az írásait, így csak ajánlani tudom. Amerikai zsidó családokról, az ő boldogulásukról írt. Nem összefüggő elbeszélések-novellák./
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!