Igényes fantasy könyvet, ami régen játszódik, tudtok ajánlani?
Fontos, hogy régi környezetben játszódjon, szóval ne urban fantasy legyen. Előny, ha igazából nem mindenféle varázslényeken van a hangsúly, hanem csak a hely és a szokások fiktív, de lehet mágikus is, ha régi korban játszódik (vámpírok, modern kori varázslók, sci-fibe hajló számítógépes dolgok, modern laboratóriumban kifejlesztett szörnyek, zombik kíméljenek).
Köszönöm.
Szia!
Ez jutott hirtelen eszembe:
Stephen Lawhead: "Pendragon-ciklus" - A sorozat kötetei: Taliesin, Merlin, Arthur, Pendragon, Grál
Mivel 10 éve olvastam, nem igazán emlékszem rá, de arra igen, hogy akkoriban tetszett. /Csak remélni tudom, hogy most is vállalnám ezt a véleményt :) /
Terry Goodkind - Az igazság kardja sorozata
Robert Jordan - Idő kereke sorozata
Terry Brooks - Shannara sorozata
R.A. Salvatore - Sötét elf sorozata
Köszönöm a válaszokat.
Kicsit vicces, hogy a fantasyk közt mennyi a sorozat.
-Cassandra Clare:Pokoli szerkezetek sorozat
fantasy,de van benn személyleírás.
-Tudok egy nem fantasyt,de régen játszódik,és arról szól,hogy elrabolnak egy lányt az 1800-as években (azt hiszem) és hogyan nyomoznak utánna,meg hogy milyen élete lesz.Sok benne a rejtély,és hiába nem fantasy,nekem olvasás közben olyan érzésem volt,mintha mégis az lenne.
Hajrá! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!