Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Könyv írassál próbálkozok! Mi...

Könyv írassál próbálkozok! Mi a véleményetek róla? Érdemes folytatnom? Részlet lent!

Figyelt kérdés

"… Furán éreztem magam és nem tudtam eldönteni, hogy ez a valóság, vagy pedig csak álmodom az egészet. Korom sötét volt, hogy még az orrom hegyéig sem voltam képes ellátni. Valami massziv tárgyon feküdtem. Probáltam felkelni de mozdulni sem tudtam. Nem éreztem a végtagjaim. Uh, ez rossz jel, mi történik velem? Aztán hirtelen érzés áradt szét a testemen, iszonyú fájdalom hasított belém. Mintha mágján égettek volna.

Tűzben égtem de a lángok sehol sem voltak, mégis éreztem forróságukat ahogy égetik ereimet meg sebesen haladnak végig az egész testemen. Ordítani akartam fájdalmamban de torkomat egyetlen hang sem hagyta el. Nem volt mit tennem. Tehetetlenül feküdtem várva s reménykedve, hogy elmúljon. Ebben a pillanatban öngyilkosságra is kepés lettem volna a fajdalom megszüntetéséért ha végtagjaim engedelmeskedtek volna. De sajnos nem így volt .

Hirtelen vakító fény világította meg a teret elmulasztva fájdalmamat.

-Kelj fel Alexandra!- szólított meg egy bársonyos női hang én pedig ellenvetés nélkül engedelmeskedtem neki. Késztetést éreztem, hogy engedelmeskedjek neki akkor is ha egy idegen. A fény lassan gyengült felfedve azt ki benne rejtőzött. Gyönyörű volt akárcsak egy angyal, hosszú földig érő hófehér ruhája ezer színben pompázott a fényben. Csak a szárnya és a glóriája hiányzott. Kicsit körülnéztem de nem ismertem fel a helyet. Képtelen voltam megfejteni, hogy hol vagyok. -Nem kell félned, biztonságban vagy!-szólalt meg újra közel került hozzám aztán megállt velem szemben.

-Hol vagyok és mi történt velem?- tört ki belőlem a kérdések sorozata, aztán újra hasogatni kezdett a fejem, visszatért az iszonyú fájdalom. Mintha a rejtélyes nő olvasott volna a gondolataimban. Vagy talán az arcomon látta.

- Újra fájdalmaid vannak, nem igaz? Gyere, majd én segítek rajtad és válaszolok a kérdéseidre is.- azzal felem nyújtotta a kezét. Nem haboztam sokáig, megérintettem hófehér borét a fájdalmam a múlté lett.

-Wow! Ezt meg, hogy csinálta?- kérdésemre ő csak elmosolyodott.

-Hamarosan magadtól is rájössz, de előbb mutatok valamit. Gyere!-azzal maga után rángatott egy csillogó kövekből kirakott ösvényen. Jobban szemügyre vettem amikor megláttam ... te jó ég , hisz ezek gyémántok. Még hozzá nem is kevés. Hova kerültem? Körülnéztem jobban megfigyelve a helyet. Az egész taj ragyogott. Talán ez a mennyország?

-Bocsájts meg, de mi ez a hely és miért vagyok én itt?.-nyeltem egyet- Talán meghaltam? -A rejtélyes nő nevetni kezdett, hangja messzire visszhangzott akar egy mennyei dallam.

-Nem. Nem haltál meg Alexandra. Ez csak egy átmeneti állapot. Hamarosan visszatérhetsz a saját világodba,saját életedbe-ekkor elkomolyodott-de annyit el kell meg mondanom neked, hogy életed soha többé nem lesz olyan, mint azelőtt. Teljesen meg fog változni, ahogy te magad is.-hangja visszhangzott a fejemben. Nem értettem mire gondol ahogy azt sem, hogy mi történik velem.

-Ezt, hogy érted?

-Hamarosan magad fogsz rájönni-Ez a szövege kezdett az agyamra menni, de próbáltam türköztetni magam úgy követtem az ösvényen. Egy óriási szökőkúthoz vezetett. A minták alapján ókori lehetett de mégis lenyűgöző volt. A víz minden egyes cseppje gyöngyként ragyogott a holdfényben. De nem ez volt a furcsa, hanem az, hogy a vízfüggöny mögött , mintha szellemek táncoltak volna. Először azt hittem képzelődöm, de a kísérőmre tekintettem aki mélyen meghajolt, szemét a földre szegezte majd alázatos hangon mészólalt.

-Megérkeztünk Úrnőm!- a szellemek abbahagytak a táncot és mind engem figyeltek meg az egyik előlepett vakító fényben emberi testet oltott majd kilepett a vízből. Oly tökéletes volt, mint amilyet soha nem láttam. Meg kísérőmnél is gyönyörűbb. Már inkább isteni idillikus volt mintsem emberi.

-Üdvöz légy, Alexandra!- hangja mennyei angyalének volt.

-Áldott légy!- mondta kísérőm áhítatosan és jelezte, hogy én is tegyem ugyanezt.

-Áldott légy!

-A nevem Madya, a vámpírok istennője és ősanyja. Mielőtt megkérdeznéd elmondom, hogy épp vámpírra alakul a tested és csak a lelked van itt velünk. Azért vagy itt, mert te vagy a kiválasztott a vámpírhercegnő aki elhozza majd a mágikus világ örök békéjét

- Én … vámpír és meghozza nem is akármilyen hanem … hercegnő- nem tudtam elhinni ez képtelenség, biztos valami tréfa, nem lehet igaz. Vagy mégis?- Az nem lehet. Ez biztos valami tévedés. Hisz én nem vagyok hercegnő és a harchoz sem igazan értek. Hogy tudnék én győzni mikor meg azt sem tudom kikkel és kik ellen kell harcolnom. Nem hinnem, hogy én lennek a legjobb választás.

-Ne hitetlenkedj, az istennő sosem téved- dorgált a kísérőm kegyetlenül mintha akkorát vétkeztem volna.

-Ne hibáztasd, meg csak most változik át, nem ismeri azt ami rá var- védelmezett Madya.

-Elnézést úrnőm! – esedezett a kísérőm de mintha nem az istennőhöz hanem hozzám. Nem értettem miért hisz semmi értelme nem volt.

-Nos elfogadod a bocsánatkérését?

-Hogy… hogy én ?

-Igen kedvesem, nem is én. Hozzad esedezik, téged sértett meg !- magyarázta mosolyogva

-Igen, megbocsájtok, csak számomra ez olyan fura?

-Fura?

-Igen. Tudjak az én életemben ha azzal fenyegetek valakit, hogy megfojtom, talán még akkor sem tudnék kicsikarni belőle egy bocsánatkérést. Es itt egyetlen rossz szó elejtése után a bocsánatomért esedeznek. Nos számomra ez szokatlan.

-Emiatt ne aggódj, hamarosan megszokod, de most vissza kell térned a testedbe. Mielőtt elmész egy jó tanács jól fontold meg, hogy kibe fekteted a bizalmadat. Az ellenség nagyon ravasz.

- És hogy fogok rájönni, hogy kibe bízhatok?

-Magadtól kell rájönnöd, hogy ki a barát és ki az ellenség!- nem pont ezt a választ vártam és még sok kérdésem volt ezzel kapcsolatban de nem adott alkalmat, hogy feltegyem őket. Vallámra tette a kezét majd mormolt valamit aztán hirtelen felébredtem. De sajnos az igazi rémálom még csak most kezdődött…"

2010. márc. 9. 20:55
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

az igazi véleményemre vagy kiváncsi????

mert az az , hogy én nem vagyok oda érte.

maga a történet nem fogott meg.

De, hát ízlések és pofonok

2010. márc. 13. 10:51
 12/23 anonim válasza:

hhmmm... először azt hittem egy angyali történet lesz, ahol misztikus dolgok fognak történni, és amikor vissza kerülsz a testedbe, akkor talán bizonyosságot kell adnod, arról, hogy megérdemelted az új esélyt. Vagy az is lehetne a történet cselekménye, miként változtatsz az életeden és mi az amiért tulajdonképpen újra élhetsz... szóval ez a mennyországos idill és ez a vámpíros dolog szerintem nem passzol össze, én elkezdtem nevetni, amikor elolvastam..

Párom szokott írni nagyon hasonló történeteket, és nem tudnék egy ennyire letisztult, varázslatos helyet elképzelni vérszipolyok számára....

Egyébként meg jól írsz, és folytasd, csak tényleg nekem ez az ellentét nem tetszik benne. A főszereplő pedig eléggé flegma ahogy nézem, pedig egy lány... vagy ő egy laza csaj?

Ja igen, és szerintem túl gyors a történet, kicsit lehetne bővebb is, pl. a helyszínnél pár dolog jól le van írva, de pl. ezek a vámpír lelkek hogy néznek ki? az arcuk milyen? mit látsz a vízesésen kívül? mindennél több részletet leírsz annál jobban ellehet képzelni és annál hosszabb lesz a könyved :)

Egyébként tényleg így tovább, és izgalmas lesz, már előre látom :)

2010. márc. 13. 13:44
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm a jó tanácsokat! Olyan dolgokra hívtátok fel a figyelmem amire én nem fektettem elég figyelmet! Mar elkezdtem a fejezet átdolgozását ami hamarosan visszakerül a blogomra [link]

Ami a hősnőt illeti o egy XXI. századi el kényeztetett lány aki nem veszi túl komolyan a dolgokat. A történet folyamán megváltozik.

Továbbra is varom a véleményeket és tanácsokat.

2010. márc. 13. 17:45
 14/23 anonim ***** válasza:
Nekem kb a feléig még tetszett, de aztán ahogy kiderült, hogy vámpírokról van szó, elment tőle a kedvem. Már unalmasak ezek a vámpíros dolgok.
2010. márc. 13. 18:34
 15/23 anonim ***** válasza:

A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 00:39

Vagyok ismét.

Egy dolgot elfelejtettem, pedig fontos. Az írás nem ott fejeződik be, amikor leírod az utolsó mondatot egy műből. Akkor vagy úgy a felénél a folyamatnak, ha komolyan gondolod. :) Ilyenkor rögtön érdemes visszaolvasni és kiszemezgetni a helyesírási hibákat. Aztán hagyd pihenni (pár nap - egy hét időtartamot), "távolodj el" a sztoritól kicsit, ne "élj" már benne. Utána olvasd jra és ki fognak világlani az olyan elemek, szakaszok, amik nem illenek oda. Akát stilisztikailag, akár hangulatilag, akár történetileg. Ezeket át kell írni. Vagy törölni. Igen, tudom, hogy szar érzés egy szakaszt, amit az ember olyan jól kigondolt és megírt kihajítani a szemétbe, de néha a mű egészéért meg kell hozni ezt az áldozatot (főleg hosszabb írásoknál). Még mindig jobb, ha egy-egy hosszabb-rövidebb szakasz repül, mint hogy ezek agyoncsapják az egész hangulatát. A független kritikát már írták felettem, de azért kihangsúlyozom én is. A legjobb barátaid, a közeli rokonaid általában csapnivaló kritikusai az ember művének, akkor is ha értenek egyébként hozzá: egyszerűen túl elfogultak.

2010. márc. 13. 20:07
 16/23 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig, de nem rossz. Kicsit egyszerűek a mondataid, színesebbé tehetnéd őket. Gondolom olvasol könyveket, onnan lehet tanulni, meg persze érdemes fórumokon is beszélgetni másokkal, tapasztalatot, infót csre-berélni. :)

Én is próbálkozok, de egyelőre csak elméleti síkon. :)

Myvipen van egy Amatőr írók klubja, ott is sok jó ember van, ha tudsz, akkor nézz be oda is. :)

Hajrá, remélem (mint minden lelkes írónak) sikeres leszel (ha szeretnél az lenni) és élvezni fogod ezt a gyönyörű hobbit! :)

2010. márc. 15. 10:44
 17/23 anonim válasza:
nekem nagyon tetszik a másodi része éa ez is folytasd nagyon jó!
2010. márc. 16. 19:55
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Először nekem is tetszett a történet, de kérlek fogadd meg a tanácsomat. Ne írj vámpírokról. Tudom, tudom divat most ez, de könyörgöm! Be akarsz állni a falkába meglovagolni a gyorsan tűnő hírnevet? Ne akard! Legyél egyedi, hiszen nem más gondolataira vagyunk kíváncsiak (trend-vámpír) hanem a tieidre. Lehet, hogy tévedek, de úgy látom, hogy elolvastad a Twilight-ot meg a többit, és te is akarsz egy ilyet írni, de lássuk be, nem egy irodalmi remekről veszel példát. Olvass többet, halmozd magadban az információkat. Ha összegyűlt akkor úgyis neki ülhetsz, de addig érdemes lenne több tudást, ismeretet, és tapasztalatot gyűjtened.

Remélem nem sértettelek meg és megfogadod a tanácsomat.

Sok sikert!

2010. márc. 19. 21:37
 19/23 anonim ***** válasza:
nekem úúgy tetszett de bakker... Vámpírok? már megint?
2011. júl. 5. 13:06
 20/23 anonim ***** válasza:
az a jó könyv, amikor érzem azt, amit a szereplő. ez szerintem nem olyan.
2011. nov. 24. 21:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!