Mi a Tartuffee vege?
Figyelt kérdés
Nincs idom mar elolvasni de surgosen kene az otodik felvonastol roviden! Elore is koszonom!2015. aug. 19. 10:06
1/2 anonim válasza:
Biztos, hogy lesz időd elolvasni, nem ezzel kezdetek majd az első héten. Nem olyan hosszú, én az egész művet egy éjszaka alatt olvastam ki.
2/2 anonim válasza:
Úgy látszik a vége felé, hogy Tartuffe eléri a célját, mivel az az idióta, aki befogadta az ugye ráhagyott mindent. Ám a felesége segítségével a férj is rájön arra, hogy Tartuffe csaló (eléggé vicces jelenetek vannak benne, ugyanis míg Tartuffe le akarja varrni a nőt az asztalon, a férje alatta van. Persze az erotikus részekre nem kerül sor). A vége felé Tartuffe ki akar zavarni mindenkit, ez által befejezve az egész történetet, ám - mint egy jó amerikai filmben - megjelennek a kor rendőrei (ha jól emlékszem), akik felismerik Tartuffe személyét és elmondják azt is, hogy nem is Tartuffe a neve, hanem valami más. Ekkor letartóztatják a csalót és minden visszaáll a régi kerékvágásba. De ne hagyatkozz rám, mivel én sem olvastam el, hanem a pécsi színházban láttam és ott eléggé jól szokták az ilyen színdarabokat modernizálni. De nagy vonalakban ennyi ez az egész. Amúgy tényleg nagyon rövid és simán el tudnád olvasni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!