Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lehet még egyáltalán normális...

Lehet még egyáltalán normális pszichológiai könyvet kapni, vagy a többségét felemésztette az ezotéria?

Figyelt kérdés

Bocs a túlzó kérdésért, csak kicsit zavaró, ez az egész...

A minap voltam az alexandrában, mert nemsokára megkapom a pénzt, és szeretnék magamnak valamilyen könyvet vásárolni a pszichiológia témakörben. Régen ugyanis foglalkoztam vele, de abbahagytam, most újra el akarom kezdeni.

Nos, kifejezetten odamentem a boltban, ahol az volt kiírva, hogy "pszichológia", de erre mit látok? "Bioenergetic kiadó - a használható ezotéria" több könyvön is! Ezmiez akkor? O_o Sebaj, nézelődök tovább... Találok egy másik könyvet, ami jól néz ki, bele is nézek, majd a szerzőknél azt olvasom, kb így, hogy "kiváló NLP szakértő". Könyörgöm, az NLP hivatalosan áltudománynak van minősítve... Oké, nem annyira, mint az ID, mert vannak benne használható dolgok, de keveredik benne a hülyeség a valósággal, így nem lehet kényelmesen, hanem kritikusan olvasni, ráadásul egy laikus nem is tudja, hol kell meghúzni a határt.

Nos akkor, kérdésem tárgyához érkeztünk...

Van egyáltalán olyan kiadó, ami teljesen mentes az ezótól, és olyan pszichológiai könyveket ad ki? Köszönöm...

2015. júl. 27. 14:26
 1/2 anonim válasza:

Érdekes, én gyakran jártam az elmúlt években és néha még ma is járok könyvesboltba csak azért, hogy pszichológiás könyveket olvassak. Alexandrába vagy Libribe, mikor épp hova, bár a Librit kicsit jobban bírom. És még sose volt olyan problémám, mint neked. A pszichológia részlegen mindig találtam bőven érdekes olvasnivalót, ha pedig szórakozni akartam egyet, akkor megkerestem az ezotéria részt (mert ahova én járok ott ilyen is van) és ott aztán jött dögivel a szerintem "hülyeség". de nem akarok megsérteni senkit, van akinek az a fontos szakirodalom. Csak jelezném, hogy a nagyobb boltokban a két részleg még ha egymás mellett is van, akkor is két külön részleg. ehet hogy te túl kicsi boltban voltál vagy nem vetted észre, hogy az már egy másik kategória alatt fut, utóbbi velem is megesett már. De a kérdésedre a válasz: A pszichológia és az ilyen témájú könyvek változatlanul léteznek, ahogy eddig is. Én legalábbis megtalálom őket.

A leírásod végén feltett kérdésedhez meg annyit, hogy az igazán nagy kiadók nagyon sok témában adnak ki könyvet, meg úgy általában meg éri több témában kiadni, mert nagyobb a biznisz. Szóval az lehetséges, hogy ha a kiadót nézed akkor nincs olyan ami csak ezótol mentes könyveket ad ki, de valószínűleg jó számmal akad olyan amelyik ad ki ezótól mentes pszichológiát.

2015. júl. 27. 16:19
 2/2 anonim ***** válasza:

Egyik kedvenc ilyen személyiség fejlesztő/pszichológiai témájú könyvem a Szerencseiskola.

Csak ajánlani tudom. Semmiféle misztikum nincs benne, sőt különböző felmérések, kísérletek, statisztikai adatok bemutatásával támasztja alá, hogy az úgynevezett "szerencse" nem a sorson múlik, hanem a hozzáállásunkon, szokásainkon, sőt fejleszthető is ez a képesség. Abszolút gyakorlatias, sem mágiára, sem "bevonzásra" nincs szükség hozzá. Nagyon érdekes megközelítés, hasznos könyv.

2015. júl. 27. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!