Tudnátok jó könyveket ajánlani? Főleg XX-XXI. századból származó szépirodalom érdekel.
Nem ponyva, vagy fantasy/sci-fi könyvek érdekelnek, ezért kérlek ne a szürke ötven árnyalatát, vagy a trónok harcát ajánljátok! Igényes, elgondolkodtató olvasmányt szeretnék találni. Összeírtam néhány kedvencemet, hozzájuk hasonlóakra gondoltam: James Joyce - Ulysses; Franz Kafka - Kastély, Per; Bodor Ádám - Sinistra körzet; Daniel Kehlmann - F; Steinbeck - Egerek és emberek; Hemingway - Akiért a harang szól, Búcsú a fegyverektől; Cormac McCarthy - Az út, Nem vénnek való vidék, Akiért a harang szól, Kundera - A lét elviselhetetlen könnyűsége
Előre is köszönöm!
Szia!
Hirtelen ezek jutottak eszembe. Hogy hasonlítanak-e, abban nem vagyok biztos, de szerintem nem ponyvák:
Sofi Oksanen: Tisztogatás
J. Steinbeck: Érik a gyümölcs
/és ha még nem olvastad Steinbecktől, akkor: Kék öböl és a folytatása: Szerelem csütörtök. Más hangulata van, mint a többi könyvének, amit olvastam tőle, de még ennyire kedves és jóindulatú regénybe nem botlottam, ezért merem ajánlani, hátha neked is tetszene, ha már úgyis ott volt Steinbeck a Te listádon is. :) /
Viviane Villamont: Kisdarázs
Jan de Hartog: Isten után az első
Katherine Ann Porter: Bolondok hajója
Babits Mihály: Gólyakalifa
Anne Karin Elstad: Mert a napok gonoszok
Umberto Eco: A rózsa neve
Robert Merle: Mesterségem a halál
Hans Fallada: Farkas a farkasok között
Szabó Magda: Az ajtó
William Wharton: Madárka
William Wharton: Apa
Fejes Endre: A fiú, akinek angyalarca volt
Saramago: Káin
Lévai Katalin: Anyám évszázada
Nekem Robert Merle nagy kedvencem, ezért akármelyik könyvét bátran merem ajánlani.
Ezen kívül még Remarque is nagyon jó (szerintem), különösen a Diadalív árnyékában tetszett nagyon.
James Joyce: Ifjúkori önarckép
Marcel Proust: Az eltűnt idő nyomában
André Gide: A pénzhamisítók
Howard Phillips Lovecraft: Az őrület hegyei, Charles Dexter Ward esete, Árnyék Innsmouth felett
Örkény István: Egyperces novellák
Danyiil Harmsz: Esetek (válogatás novelláskötet, hasonló Örkény egyperceseihez)
Thomas Mann: A Buddenbrook ház, Varázshegy
Jack Kerouac: Úton
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Maxim Gorkij: Artamonovok
Krúdy Gyula: A vörös postakocsi
Kosztolányi Dezső: Pacsirta
Csehov: A 6-os számú kórterem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!