Melyik ez a könyv?
Az angol tanárunk ajánlotta az utolsó órán, de a címe kiment a fejemből, és bár már korábban is hallottam a könyvről, most a világért' sem akar eszembe jutni a címe.
Amit tudok róla:
-Angol író tollából származik
-vélhetőleg romantikus, de mindenképp szépirodalmi
-A tanárom szerint az az egyik legszebb rész, mikor a fiú talán egy séta alkalmával átemeli a lányokat a patakon, és akit szeret, azt máshogy...emeli át...
Vagy valami ilyesmi
Emellett még a Jane Eyre-t említettem, ezt már olvastam ezért jegyeztem meg.
Nem tudom lehet-e hasonlóság a két mű között...
Tudom ez kevés, de nincs miből kiinduljak.
Remélem tudtok segíteni. Ismertebb könyvről lenne szó.
Köszönöm a segítőkész válaszokat.
Megvan.
Lehet, hogy az Egy tiszta nőre gondolok?
Ill. Mondjatok még légyszi ilyen műveket...
Amikből sokszor idéznek, amit mindenki ismer, ilyen klasszikusokat, mint pl. ez meg a Jane Eyre, amit ugye már olvastam, és mellesleg nagyon tetszett...
Jane Austen könyvei - azok közül is a Büszkeség és balítélet, amit leginkább emlegetnek.
Charlotte Brontétól még szerintem jó a Villette is. (15-16 évesen olvastam, a történetre konkrétan alig, de arra emlékszem, hogy akkoriban tetszett. Még talán jobban is, mint a Jane Eyre.)
Alexndre Dumas: Monte Cristo grófja is érdekelhet esetleg, bár az egy kicsit máshogy romantikus. Nem a sóhajtozós szerelmes fajta, ellenben izgalmas, rafinált. És klasszikusnak számít :)
Köszi! :)
Az Üvöltő szeleket olvastam, ahogyan Jane Austen Büszkeség és balítéletét... meg az összes többi könyvét...
A Monte Christo grófján is gondolkodtam, de most már mindenképpen elolvasom!
Köszi a válaszokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!